דבר נציג הבוגרים - ליאור ידין
תחילת הלימודים בעיני הייתה השיעור הראשון במכינה בפיזיקה שכלל שבירת מיתוסים בהבנת העולם שסביבנו ולימוד שלושת חוקי ניוטון הבסיסיים, זה די מוזר שחושבים על זה שהמתמטיקה מבטאת באופן מדויק את תנועתו של כל חפץ, אם אשליך עט כמה רחוק הוא יגיע ומה יהיה שיא גובהו.
במהלך התואר למדתי שאת השיא שלנו אף משוואה לא יכולה לחשב ובכל יום ניתן לפרוץ אותו מחדש. תהליך הלמידה שעברנו בתור סטודנטים מתחיל מבניית בסיס תאורטי רחב והבנת יסודות ההנדסה, משם מתקדמים לרכישת ראיה הנדסית לפתרון בעיות והשלב הסופי הוא הוצאה לפועל ויישום הפתרון הטוב ביותר. יש משהו קסום בלהיות סטודנט, כל החלומות בהישג יד ותמיד יש תחושה שאוטוטו הם אפילו מתגשמים.
בשנתיים האחרונות כיהנתי כיושב ראש אגודת הסטודנטים של המכללה, התפקיד תובעני מצד אחד ומספק מאוד, אחריות רבה על ארגון שמטרתו העיקרית היא רווחת הסטודנט. הממשקים של האגודה הם רבים , מול ארגונים חיצוניים, מול הנהלת המכללה, וכמובן מול הסטודנטים. כחלק מתפקידיי ייצגתי את הסטודנטים בכנסת ישראל בוועדות ודיונים שונים ואני יכול לומר לכם שדור ההנהגה הצעיר עושה ימים כלילות כדי לקדם נושאים חברתיים בקמפוסים ומחוצה להם.
לכל אורך תפקידי באגודה מצאתי מכנה משותף עם הנהלת המכללה, הן בשאיפה לרמה אקדמית גבוהה והן בהיבט המעורבות החברתית. נושא המעורבות החברתית קרוב מאוד לליבי! אני אוהב להגדיר אותו במילים: "מהנדס חברתי". את המקצוע הזה מלמדים באפקה בין השורות ובין המשוואות שמתרוצצות בקורסים. כיצד לחשוב על הסביבה בה אנו חיים ולשאוף לחזק אותה, כמו תוכניות המשלבות סטודנטים מאפקה ותלמידי תיכון שצמאים לידע הנדסי כבר בגיל מוקדם.
כמובן שבמדינת ישראל אי אפשר להעביר 4 שנים ללא מדי הזית של צה"ל, כאשר אפקה מתגאה באחוז משרתי המילואים הגבוה ביותר בין שאר המוסדות האקדמיים. אני יכול לשתף אתכם בחוויה אישית מימי "עמוד ענן" כאשר הטלפון מצלצל בארבע בבוקר ביום שישי ואתה מבין שאתה וכל היחידה יורדים דרומה לקראת כניסה לרצועת עזה, אתה מבין שכרגע סדרי העדיפויות משתנים, המחברות והעטים נזנחים לטובת אמ 16 ואפוד. אני זוכר שהחלטתי עם עצמי שלא משנה מה יקרה אני לא מתעסק בפער שאני צובר בלימודים, שאחזור אתמודד מול הפער. אבל כל סטודנט במילואים מבין שקיים מחיר ואיתו יש להתמודד, ואתם יודעים מה? זה מה שיפה בלהיות משרת מילואים במדינה שלנו, ביום פקודה נותנים נשיקה לאישה עוזבים את העבודה או הלימודים ומתייצבים למשימה, זה היופי בחברה הישראלית.
אני יכול לומר לכם דבר אחד, המעשים שהכי מקדמים אותנו בחיים הם המעשים שאנחנו עושים עבור אחרים. בנימה חיובית זאת אני רוצה לברך אתכם חברי הבוגרים ושותפי לדרך המון בהצלחה בהמשך תאיישו את המשרות הטובות ביותר בתעשייה ותובילו את כולנו לחברה טובה יותר.
תודה רבה.