נגיף הקורונה הופך את הנדסת החשמל למקצוע חיוני מתמיד

וירוס קורונה

נגיף הקורונה הופך את הנדסת החשמל למקצוע חיוני מתמיד

שיחות ב-ZOOM, טיפול מרחוק ואבחון יעיל של קורונה הן כולן יישומים של הנדסת חשמל, שנחוצה מאוד בימי שגרה אך אפילו עוד יותר בחירום. תוכנית הלימודים של אפקה בהנדסת חשמל תעניק לכם את ארגז הכלים להשתלב בתחום ולהוביל את השינויים הטכנולוגיים של המחר.

בימים אלו העבודה, הלימודים ועוד פעולות יומיומיות אחרות מתבצעות כעת מרחוק וגורמות לשינויים מהותיים בשגרת חיינו. אבל האם יצא לכם רגע לחשוב ולהבין מה מאפשר את כל השיחות והשיעורים בזום?, מה מאפשר הלכה למעשה את הטיפול בחולים שמתבצע מרחוק? התשובה לכל אלו היא הנדסת חשמל.

הנדסת חשמל היא ענף מרכזי בתחום ההנדסה, במסגרתו מתכננים ומפתחים טכנולוגיות, מוצרים, מערכות ומכשירים המבוססים על אנרגיה חשמלית, וכוללים עיסוק בתחומי התקשורת, עיבוד קול, תמונות ווידאו, הספק, אנרגיה, בקרה, אלקטרוניקה ,מחשבים ועוד.

הבדיקות והטיפול מרחוק מבוססות על מערכות חשמליות שמעבדות את האותות המתקבלים מהם, מערכות ההנשמה כוללות בתוכן רכיבים חשמליים ועיבוד נתונים על מצבו הפיזיולוגי של החולה ואילו מערכת הזום מבוססת על תקשורת של מחשבים -  מה שמאפשר למעשה את ניהול השיחה.

לנוכח הדרישה הגוברת לנהל מפגשים חברתיים ופגישות עסקיות מרחוק, לצד צורך הולך וגובר במערכות חשמליות יעילות וחכמות על רקע נגיף הקורונה, נראה כי הנדסת החשמל הופכת לרלוונטית מתמיד. "כל תחום התקשורת למשל יקבל יותר נפח", מסביר ד"ר דוד ברלה, ראש בית הספר להנדסת חשמל באפקה, המכללה האקדמית להנדסה בתל אביב. "הטכנולוגיות הללו יישארו גם ב"יום שאחרי הקורונה" ויהפכו לרלוונטיות יותר ויותר בעולם העסקי הן מטעמי בריאות והן מטעמי נוחות וחיסכון בזמן. מהלכים אלו מחייבים גם נפח תעבורה גדול ברשת, מה שמחייב יכולות משמעותיות של מהנדסים בתחום התקשורת".

עוד צופה ד"ר ברלה כי גם בתחום עיבוד האותות צפוי להתחולל שינוי משמעותי. "שיטות מתקדמות יותר של עיבוד אותות המעידות על מצב פיזיולוגי או רפואי של האדם רלוונטיות ומהימנות יותר כשניגשים לאבחון נגיף כמו קורונה, אך יוכלו לסייע גם באיתור מחלות אחרות". לדבריו, הצורך במכשירים חשמליים מתוחכמים, פשוטים לתפעול ונוחים התפתח משמעותית בשנים האחרונות וישמור על רלוונטיות גם בימים שלאחר הקורונה.

התפתחויות אלו מציבות את הנדסת החשמל כמקצוע נחשק וחיוני, וכמי שעתידים למלא תפקיד מרכזי בליבת העשייה הטכנולוגית. תוכניות הלימודים בביה"ס להנדסת חשמל באפקה מעניקות לסטודנטים את הידע האקדמי וההנדסי העדכני והמקיף, לצד "ארגז כלים" של כישורים חיוניים להשתלבות בתעשיית ההייטק ובכלל לאחר התואר. תחת בית הספר פועלים ארבעה תחומי התמחויות (מחשבים, מערכות הספק ואנרגיה, תקשורת, ועיבוד אותות תמונה ווידאו).