כנס אפקה לשיחזור ראייה

ד"ר עופר זיו
טכנולוגיות שחזור ראיה

בינואר 2018, התקיים הכנס השני לשחזור ראייה באפקה. בכנס הוצגו חלק מהגישות המתקדמות ביותר בעולם להתקני תותב ראייה שיחליף את חיישני האור בקרב חולים המתעוורים כתוצאה מהתנוונות קולטני האור ברשתית. את הכנס ארגן ד"ר עופר זיו מבית הספר להנדסת חשמל, העוסק במחקר בתחום הראייה.

בכנס השתתפו שלושה חוקרים מהשורה הראשונה בעולם שהציגו את עבודתם ואת ההתקדמות בשדה שחזור הראייה:
Prof. Daniel Palanker מאוניברסיטת סטנפורד ו - Dr. Gregory Gauvain  מ - Institut de la Vision בפריז (שני הדוברים המרכזיים בכנס), ו - Prof.Eli Peli מבית הספר לרפואה של אוניברסיטת הארוורד. בנוסף הוצגו עבודות של ד"ר יוסי מנדל מאוניברסיטת בר אילן, ד"ר אבי כספי ממכון לב, וד"ר יואב נחום מבית החולים בילינסון.

מחציתו השני של הכנס הוקדשה לדיונים בנושאי טכנולוגיות שחזור ראייה ותרומת המעורבות הקהילתית בתחום. את מוגבלי הראייה ייצג מר יוסי בוקר, לשעבר יו"ר אגודת נמ"ג (ניוון מקולרי גילי), וכיום מרצה ומנחה לקהילת מוגבלי הראייה בישראל. אורח הכבוד היה פרופ' אדו פרלמן, סגן יו"ר המועצה להשכלה גבוהה.