כנס אפקה לשיחזור ראיה

בינואר 2018, התקיים הכנס השני לשחזור ראיה באפקה. בכנס הוצגו חלק מהגישות המתקדמות ביותר בעולם להתקני תותב ראיה שיחליף את חיישני האור בקרב חולים המתעוורים כתוצאה מהתנוונות קולטני האור ברשתית. את הכנס ארגן ד"ר עופר זיו מבית הספר להנדסת חשמל, העוסק במחקר בתחום הראיה.

ד"ר עופר זיו

בכנס השתתפו שלושה חוקרים מהשורה הראשונה בעולם שהציגו את עבודתם ואת ההתקדמות בשדה שחזור הראיה:
Prof. Daniel Palanker מאוניברסיטת סטנפורד ו - Dr. Gregory Gauvain  מ - Institut de la Vision בפריז (שני הדוברים המרכזיים בכנס), ו - Prof.Eli Peli מבית הספר לרפואה של אוניברסיטת הארוורד. בנוסף הוצגו עבודות של ד"ר יוסי מנדל מאוניברסיטת בר אילן, ד"ר אבי כספי ממכון לב, וד"ר יואב נחום מבית החולים בילינסון.

טכנולוגיות שחזור ראיה

מחציתו השני של הכנס הוקדשה לדיונים בנושאי טכנולוגיות שחזור ראיה ותרומת המעורבות הקהילתית בתחום. את מוגבלי הראיה ייצג מר יוסי בוקר, לשעבר יו"ר אגודת נמ"ג (ניוון מקולרי גילי), וכיום מרצה ומנחה לקהילת מוגבלי הראיה בישראל. אורח הכבוד היה פרופ' אדו פרלמן, סגן יו"ר המועצה להשכלה גבוהה.