מכללת אפקה חתמה על הסכם לשיתוף פעולה עם אוניברסיטת ליברץ מצ'כיה

מימין לשמאל: אלון ברנע, סגן נשיא מכללת אפקה, פאבל בלובראדק סגן ראש ממשלת צכיה למדע מחקר וחדשנות וח"כ אופיר אקוניס, שר המדע.

מכללת אפקה חתמה על הסכם לשיתוף פעולה עם האוניברסיטה הטכנולוגית של ליברץ, מצ'כיה (Technical University of Liberec)

מכללת אפקה להנדסה חתמה על הסכם לשיתוף פעולה עם האוניברסיטה הטכנולוגית של ליברץ, צ'כיה (Technical University of Liberec). את טקס החתימה הוזמנו הצדדים לעשות במסגרת פגישה של שר המדע ח"כ אופיר אקוניס עם סגן ראש ממשלת צ'כיה אשר ביקר בישראל.

שיתוף הפעולה בין המוסדות האקדמיים יכלול מחקר יישומי משותף, חילופי מידע וחילופי סטודנטים בתחומי הנדסה מכנית, הנדסת תוכנה ומערכות תבוניות. מדובר בחיזוק רשמי לעבודה משותפת בין שני הגופים אשר החלה בחודשים האחרונים תחת חסותה של שגרירות צ'כיה בישראל.

החתימה על ההסכם תאפשר למכללה ולתעשייה הישראלית, איתה אנו משתפים פעולה, ערוץ נוסף למינוף היזמות והחדשנות הטכנולוגית של ישראל עם התעשייה והאקדמיה הענפה בצ'כיה. האוניברסיטה הצ'כית נחשבת למובילה בתחומי המדע וההנדסה וממוקמת בבוהמיה שהינו אזור תעשייתי מובהק בו פועלות חברות מתעשיית הרכב המקומית, בניהן יצרנית הרכבים הצ'כית, סקודה שהיא חלק מקבוצת פולקסווגן.

"שיתוף פעולה בינלאומי בין מוסדות אקדמיים תורם לחיזוק תהליך הכשרת המהנדסים העתידיים ובו זמנית תורם גם לתעשייה הישראלית" אומר אלון ברנע, סגן נשיא לפיתוח של המכללה ומנכ"ל אפקה יישומים, "שיתופי פעולה בינלאומיים עם מוסדות אקדמיים מקבילים, מעניקים אפשרות לקדם העמקת קשרי מחקר יישומי בין אנשי סגל עם התעשייה המקומית ובמקביל להעשיר את חווית הלימוד של הסטודנטים להנדסה, שזוכים כבר בתחילת דרכם לעבוד על פרויקטים משותפים עם סטודנטים זרים כפי שנעשה בתעשייה הגלובלית של ימינו".