ערוץ המידע על הנדסה

ההבדל בין מדעי המחשב ללימודי הנדסת תוכנה

מאת: ד"ר דגנית ערמון
ראש המחלקה להנדסת תוכנה, מכללת אפקה להנדסה בת"א
לפי כל התחזיות, הצורך לאנשי מקצוע בתחום התוכנה ילך ויגבר בשנים הבאות ולכן השיקול של מי שמתלבט בבחירת מקצוע הנדסי אינו מה מצב המשק כיום

יריד תעסוקתי טכנולוגי

מכללת אפקה, מקיימת השנה 2012 יריד תעסוקה טכנולוגי ייחודי, המתקיים במקביל לתערוכת פרוייקטי הגמר ומאפשר למעסיק להתרשם הלכה למעשה מיכולות הסטודנטים באפקה ולבחון התאמתם למשרות ספציפיות בזמן הווה.

הנדסה רפואית – הנדסה מצילה ומאריכת חיים

בחודשים האחרונים נראה כאילו עולם הרפואה מתמצא בשביתות הרופאים וסכסוכי השכר עם האוצר. אבל העיסוק ברפואה הוא הרבה מעבר לכך.

הנדסה רפואית - חשיפה לתעשייה ולמרכזים רפואיים

סטודנטים, הלומדים בשנה ד' במחלקה להנדסה רפואית, ביקרו ב- 14 אתרים המובילים את הטכנולוגיה והפיתוחים בתחום, וכך נחשפו בפועל לתעשייה ולמרכזים רפואיים.

הנדסת חשמל ואלקטרוניקה להיות בחזית הטכנולוגיה

לימודי הנדסת חשמל ואלקטרוניקה כוללים מגוון רחב מאוד של נושאים וחושפים את הסטודנט לעולם עשיר ודינאמי,
שממשיך להתעצם ולהתפתח ברגעים אלו.
להמשך קריאה

הנדסת תעשייה וניהול – להוביל את התעשייה!

מסלול הנדסת תעשייה וניהול נחשב לאחד המסלולים המבוקשים ביותר בעולם ההנדסה. ואיך לא בעצם?! מהנדס תעשייה וניהול יכול להשתלב במגוון רחב של משרות, וזאת הודות לעובדה שבמהלך מסלול הלימודים שלו הוא מקבל כלים מעשיים ואינטגרטיביים, המיושמים בכול ענפי התעשייה.

לימודי ערב - המסלול המשולב לאנשים עובדים

העולם המודרני הוא עולם דינאמי, עולם תובעני; צריך לתמרן בין לימודים לבין עבודה ומשפחה ואם אפשר אז גם להשאיר קצת זמן לעצמנו. אנו חיים בעידן מהיר יותר אך גם תחרותי יותר, והדרך האופטימאלית לשלב בין כל המרכיבים שמנינו וליצור יתרון ממשי זהו המסלול המשולב לאנשים עובדים של מכללת אפקה הכולל לימודי ערב.

כול הסיבות ללמוד הנדסת תוכנה

הנדסת תוכנה זהו אחד ממסלולי הלימוד הכי מבוקשים כיום. הסיבה לכך טמונה בעובדה שבוגרי הנדסת תוכנה משתכרים בשכר מאוד גבוה ביחס לשכר הממוצע במשק, ובנוסף מהנדסי תוכנה נהנים גם מתנאי עבודה טובים במיוחד.

מהנדס תעשייה וניהול – הנכס של הארגון

מהנדס תעשייה וניהול זהו תפקיד שהתפתח רק בעשורים האחרונים, החל מהמאה ה-20, בד בבד עם המהפכה התעשייתית וההתקדמות הטכנולוגית. ככל שאנחנו ממשיכים להתפתח וככל שהמערכות משתכללות הביקוש למהנדסי תעשייה וניהול – רק עולה וגובר.

לימודי ערב - למד כפי יכולתך

השכלה היא נתיב בטוח להצלחה ומימוש עצמי. כיום, כשערוצי הידע פתוחים, רחבים ודינמיים, יש חשיבות ללימודים אקדמיים, מתודיים ומאורגנים. אמת, כשאתם באים לבחור מוסד השכלה כדאי לוודא כי הוא אכן עומד בפרץ המידע, מכיל אותו ומעביר אותו לתלמידיו, בכל מקרה, ההחלטה לגשת לאקדמיה היא החלטה נבונה מכל הבחינות.

הנדסה מכנית במכללה המובילה ללימודי הנדסה

הנדסה מכנית נחשב למסלול לימודים מבוקש כבר שנים רבים. מהנדסים מכאניים אמונים על פיתוח מוצרים שכמעט כל אחד ואחת מאיתנו משתמשים בהם או לפחות מכירים:

הנדסת תוכנה – המקצוע המבוקש בעולם

אם אתם נמצאים בעיצומה של התלבטות, ותוהים האם כדאי לכם לבחור במסלול של הנדסת תוכנה, אז כדאי שתקראו את השורות הבאות...

הנדסה מכנית במכללת אפקה

אם תכנון ופיתוח של מערכות מכאניות מורכבות, מערכות מבוססות אנרגיה, רובוטיקה או כלי תחבורה תמיד ריתקו אתכם, אז מסלול הנדסה מכנית במכללה האקדמית להנדסה בתל אביב- אפקה – הוא המסלול עבורכם.

הנדסה במרכז התעשייה הישראלית

הצעירים מבינינו, בוודאי יתפלאו לשמוע, אבל לא תמיד הייתה הנדסה במרכז התעשייה הישראלית. ענף התעשייה החל להתפתח במאה ה-20 בישראל אך עד שנות ה-50 רוב מפעלי התעשייה היו קטנים והתרכזו ביצור מוצרי טקסטיל, מזון וחקלאות. כיום, בגלל הגלובליזציה ופתיחת השוק לתחרות, התעשייה הישראלית הינה עתירת ידע ודורשת הון אנושי משכיל.

הגרעין הקשה של עולם ההנדסה: ללמוד הנדסה מכנית

עם כל הכבוד למפתחי תוכנות מתוחמות ושבבים זעירים, אין תחליף למומחי הנדסה מכנית. כן, זה נכון – ההנדסה המכנית היא הגרעין הקשה של ההנדסה, בלעדיה כלום לא היה מפותח וכלום לא יתפתח.

תעשייה וניהול – מובילים עסקים קדימה

אנשים רבים אשר מתעניינים בלימודי הנדסת תעשייה וניהול שואלים מהו בסופו של דבר פרי עבודתו של מהנדס התעשייה וניהול? מדובר בתחום לימודים בעל אופי תיאורטי, בו מתנסה התלמיד לרוחב, כלומר לומד ממגוון רחב של תחומים – הנדסה, כלכלה, חוק ועוד.

פרויקט גמר במסלול הנדסה מכנית

לימודי הנדסה מכנית בדומה לתחומי הנדסה רבים כגון הנדסת תעשייה וניהול, הנדסת תוכנה או הנדסת חשמל ואלקטרוניקה - הם לימודים מאתגרים וכמו תחומים משיקים אחרים גם בסופם ממתין לכל סטודנט הפתעה בדמות פרויקט גמר.

לומדים במרכז ומתברגים בעמק הסיליקון הישראלי

הנדסה במרכז? אולי בדרום? או דווקא כדאי ללמוד הנדסה בצפון? היכן אתם עומדים להשלים את התואר שלכם?.
אם שאלה זו מטרידה גם אתכם, דעו - אתם לא לבד.
להמשך קריאה

מדוע כדאי ללמוד הנדסת תוכנה במכללת אפקה?

מאת: ד"ר יצחק אביב,
ראש המחלקה להנדסת תוכנה, מכללת אפקה להנדסה בתל אביב
נפתח בכמה עובדות על עולם התעסוקה הממתין לבוגרים וסטודנטים במסלול הנדסת תוכנה:

לימודי הנדסה במסגרת של לימודי ערב

לימודי הנדסה הם אחד מתחומי הלימוד המבוקשים ביותר באוניברסיטאות ובמכללות. היום, יותר מתמיד, החברה נשענת על ההתפתחויות הטכנולוגיות המהירות והרבות אשר מקדמות את איכות החיים בכל העולם.

הנדסת תעשייה וניהול בהתמחות מערכות מידע

הנדסת תעשייה וניהול היא ללא ספק תחום רב פנים שלו מגוון יישומים. בוגרי לימודי הנדסה בתחום זה משתלבים לרוב בתפקידים שמהותם ניהול הון אנושי וייעול תהליכים

מהנדס תעשייה וניהול בהתמחות תפעול וייצור

מהנדס תעשייה וניהול הוא מהנדס אשר גבולות תפקידו שונים במידת מה מתפקידיהם של כלל יתר המהנדסים כגון מהנדס חשמל, אלקטרוניקה או מחשבים.
להמשך קריאה

לימודי ערב - למי זה מתאים?

אם אתם מעוניינים לפנות אל מסלול ההשכלה הגבוהה עומדות בפניכם כמה מסגרות לימוד, אשר תאפשרנה לכם להשלים את הלימודים האקדמיים שלכם.

אקדמיה בפריפריה ובמרכז – יתרונות וחסרונות

"בכל הנוגע להשקעה בחינוך הטכנולוגי הגבוה, יש לשנות את סדר העדיפויות. עדיף להשקיע בתשתיות שיאפשרו נגישות של תושבי הפריפריה לרכישת השכלה טכנולוגית במרכז במקום להשקיע בחינוך הטכנולוגי אקדמי בפריפריה",
להמשך קריאה

למה כדאי לך להיות מהנדס תוכנה?

לפני כעשור כולנו חזינו בהתפוצצותה, לכאורה, של בועת ההיי-טק. משכורות העתק התנדפו להן כמו חלום רחוק, אנשים רבים מצאו את עצמם מחוסרי עבודה, חברות ענק לצד חברות סטארט-אפ קטנות פשטו את הרגל וסגרו את הדלתות.

הנדסה והיי-טק: ניהול קריירה

אני כ"מוצר" בשוק העבודה.
בשוק העבודה של היום, כאשר מספר המועמדים עולה על מספר המשרות המוצעות, יש צורך בניהול אסטרטגיה ואימוץ חשיבה שיווקית, יותר מתמיד.