מה הופך את הנדסת החשמל למקצוע שממשיך להתרחב בכל תחומי ההייטק – ואיך עוברים מהמכינה באפקה עד לניהול Data Operations בתעשייה?
בפרק החדש של “מדברים הנדסה” נפגוש את מתן דרעי (סטודנט במכינה) ואת גל רדמרד (בוגר אפקה ומנהל צוות Data Operations ב- ITEC). השניים משתפים בחוויות מן הדרך - מההחלטה “למה דווקא חשמל?”, דרך ההתמחויות האפשריות (אנרגיה וזרם חזק, אלקטרוניקה, תקשורת) ועד הכלים הקריטיים שמפתחים כבר בשנה הראשונה: חשיבה לוגית, ניהול זמן והתמודדות עם פרויקטים תובעניים.
הצטרפו לשיחה כנה על הדרך לעולם מדעי הנתונים, על האתגרים וההזדמנויות שמחכות לסטודנטים – ועל מה שחשוב לדעת לפני שבוחרים במסלול הזה.
תמלול
דובר 1:
כל דבר היום, זה באמת מגיע לחשמל, ותמיד יש דעה להתקדם ולהתחדש. זאת אומרת, זה אף פעם לא נגמר, וזה ממש ממש גרם לי להבין שאני אהיה רלוונטי גם כשאני אסיים את התואר.
דובר 2:
מדברים על הנדסה, הפודקאסט של אפקה, המכללה האקדמית להנדסה בתל אביב. והפעם...
דובר 1:
קוראים לי מתן, עד 27, ככה מתחיל ללמוד באפקה במכינה. התחלתי בנובמבר, מכינה של שישה חודשים. ככה עוד חודשיים, מבחני סוף.
מתרגשים, ככה לומדים כבר את ה... מתחילים לראות את הסוף, מה שנקרא. בגדול, בחרתי בהנדסת חשמל, בגלל שזה תחום שהוא ככה מאוד רחב, מאוד גדול, נוגע כמעט בכל התחומים בתעשייה, ורק הולך ומתמתח.
לפחות ככה אני רואה את זה מהניקודת מבט שלי, שזה מקום שכאילו אתה יכול באמת לבחור איזה תחום שאתה רוצה, ויש לך פה איזשהו חופש ביטוי כזה להביא את עצמך גם למה שאתה רוצה לעשות. אז זה ככה מה שהכי עניין אותי. אתה בוגר של אפקה, לפני...
בוא, בוא תציג את עצמך ככה. אני גל רדמרד, נעים מאוד קודם כל, בוגר, הנדסת חשמל במכללת אפקה, התמחויות מחשבים ותקשורת. היום אני עובד ב-ITEC, בתור מנהל צוות של Data Operation.
יצא לי לעשות כמה תפקידים גם לפני כן. גם בתור סטודנט עבדתי בתעשיית הרכב האוטונומי ורחפנים אוטונומיים, יותר בתחום האלקטרוניקה והמחשבים, והיום קצת יותר כיוון הפרודקט והאוטומציות וכל מה שקשור לביג דאטה. אז כן, אני קודם כל שמח להיות פה ושמח לשמוע שאתה לקראת תחילת הלימודים במכללה, ובחרת את מקצוע החשמל.
אני אחזק את מה שאמרת, יש הרבה מאוד הופקים במקצוע הזה. אתה מרגיש את זה? זאת אומרת, אתה...
דובר 2:
לגמרי.
דובר 1:
כשאתה מגיע לתעשייה, אתה רואה עד כמה מהנדסי חשמל הם נוגעים בהמון המון קצוות של המקצוע. יש כל כך הרבה דברים שהתחום הזה פותח לך. בגלל זה גם יש כל מיני תחומים שאפשר לבחור עוד בלימודים, התמחויות.
אם זה אנרגיה וזרם חזק, אם זה אלקטרוניקה ומחשבים, תקשורת, אפשר לעבוד בכל כך הרבה מקצועות. חוץ מזה שזה גם פותח לך הופקים מחשבתיים של יזמות, של הרצון כל הזמן ללמוד, להתפתח, חשיבה לוגית. אז אני מאוד מאוד ממליץ על התחום הזה.
אוקיי, אני את האמת רוצה ככה להחזיר אותך קצת אחורה, להתחילת הלימודים. אפילו עוד לפני התחילת הלימודים. מה גרם לך דווקא לבחור בחשמל, בהנדסת חשמל?
למה דווקא זה? למה לא מכונות? למה לא תעשייה וניהול?
אוקיי, אז שאלה מעניינת. אני כבר בתור ילד נחשפתי דרך אבא שלי, דוקטור לפיזיקה, לכל מה שקשור לתופעות טבע. תמיד היה מראה לנו האחים כל מיני דברים שהיה אומר, הנה, תשים לב לאיזה משהו שקורה עכשיו מסביבנו.
ולאט לאט התחברתי לזה והבנתי שיש משהו מעבר שאנחנו בתור בני אדם כל הזמן מנסים ללמוד, להבין, לחקור מה קורה מסביבנו. ואז בהמשך בתיכון בחרתי ללמוד פיזיקה וכימיה, מתמטיקה, הרחבתי בעצם בגרות מדעית. אהבתי את זה וחיפשתי המשך ישיר באקדמיה.
ואז דיברתי גם עם עוד חבר'ה שכבר התחילו ללמוד או שסיימו והבנתי שזה באמת הכיוון שפותח לי דרך לעולם הפיזיקלי ומתמטי. מדעים מדויקים בוא נקרא לזה. ושוב פעם הבנתי שגם יש אופק שאם אני רוצה אחר כך לעשות איזושהי תנועה לכל מיני כיוונים אחרים.
אני אוכל לעשות כי בעצם הבסיס שאני מקבל הוא חזק. וזה בעצם מה שמשך אותי. אוקיי, ונשמע כאילו יש לך איזשהו בסיס מאוד יציב של פיזיקה ומתמטיקה שזה באמת בא מהבית.
אבל למה דווקא אפקה? שמכיר אותה יכול להתקבל לכל אוניברסיטה ולכל מקום אחר? אז קודם כל היו כמה חברים שלי שכבר התחילו.
אני הייתי קצין בצבא אז קצת התחלתי יותר מאוחר. והם משכו אותי אמרו בוא נלמד ביחד כי ללמוד בקבוצות זה טוב. וכשיש לך חברים שנמצאים שם ואז הלכתי לימים פתוחים ולפגישת ייעוץ.
והרגשתי שאני מתחיל להתחבר למקום וזה הרגיש לי כמו מקום נוח וגם חוץ מזה המכללה. אני זוכר שמה שמשך אותי זה שאחד הדברים שהיא מכללה להנדסה. המכללה שמתמחה בהנדסה אז באופן מובהק.
בסופו של דבר הם מתמחים בתחום הזה ומשקיעים את המשאבים שלהם בעצם בהנדסה. מה ששונה אולי ממקום אחר שיש לו הרבה מקצועות שהוא בעצם את המשאבים שלו מפזר. זה מה שאני חשבתי ואני גם כן נוכחתי אחר כך לראות את זה.
שהפרציליטי פה מאוד מושקע. המרצים וכל מה שקשור בהנדסה באמת אפשר להרגיש שהוא... מה זאת אומרת מבחינת המרצים?
מה הרגשת ששונו המרצים באפקה שככה שונים מה... מה הרגשת כאילו זה היה יותר אישי, זה היה יותר... הרגשת שיש לי מי לפנות?
אז קודם כל הרגשתי שהמרצים הם באמת ברמה גבוהה. הם לא מבטרים לנו הסטודנטים גם כשקשה. אבל מצד שני הם יודעים גם להיות פנויים ואם אתה צריך זמן אז הם...
יש שעות קבלה אפשר לגשת אליהם. חלק נכבד מהם גם עבדו בתעשייה ובעצם נותנים מהרקע שלהם ומהניסיון שלהם. המלצות וכל מה שקשור במימוש של הרקע התיאורטי שאנחנו לומדים, על איך הם עשו את זה בחברות שהם עבדו בהן לפני כן או תוך כדי.
חלק מהם עובדים גם במוסדות אקדמיים אחרים ובאים ומשלבים בין המוסדות האקדמיים ואז בעצם אנחנו מקבלים הכל מהכל. והיחס כן הוא אישי, יחסית. גם הכללה באמת דוגלת בדבר הזה שהכיתות הן יחסית קטנות והאודיטוריום הוא יחסית קטן כדי שבסופו של דבר תרגיש שאתה מחובר לחומר ולמרצה.
אוקיי. וככה אם כבר דיברנו על העניין לימודים, אז כמו שהצלחתי להבין בשנה הראשונה והשנייה זה בעיקר לצלול לתוך המתמטיקה והפיזיקה וככה יותר לעומק ולהבין את זה, לקבל בסיס יותר רחב להנדסה. של השנה השלישית והרביעית שאתה כבר מקבל את ההתמחות.
האם יש, כי אני באופן אישי נתקלתי בעניין המכינה, שלפעמים המתמטיקה והפיזיקה שהם נשנים אחד על השני הם לא תמיד באותו שלב. זאת אומרת יכול להיות לך משהו בפיזיקה שאתה עכשיו לא יודע את המתמטיקה שלו עדיין, אבל ככה אתה צריך איכשהו לפצות על זה. האם יש אותו קצב מתמטיקה ופיזיקה במהלך השנה הראשונה והשנייה, או שזה משהו שככה אתה לומד כזה כאילו רוכש את זה עם הזמן?
אוקיי אז אני מבין השאלה שלך היא נכונה, כי בסופו של דבר אנחנו בכלל בהנדסה בונים בסיס, ואחרי זה נטבח על נטבח מגיעים גם הקורסים היותר תאורטיים והמעשיים, ואחרי זה מעבדות ופה יגמר ובעצם יש איזשהו סדר כזה שאתה חייב לבנות אותו, זה פירמידה שאתה חייב לעבור את כל השלבים. אבל בשנה הראשונה והשנייה אין ספק שהדברים יחסית רצים יותר מהר, כי חייבים להספיק הרבה חומר וחייבים לסגור הרבה פערים. אז מה שחשוב זה שאם מרגישים שמשהו כזה בורח לך, אז לעצור וללכת בלישון את המרצים, לשבת עם חברים שכן הבינו את החומר, להתעדכן, לנסות כמה שיותר להבין, כי כן בסופו של דבר בפיזיקה היא נשענת על המתמטיקה, ואם אתה לא תבין משהו שם אז כנראה שאתה לא תבין את זה בפיזיקה, אבל בסופו של דבר אם אתה תתרגל מספיק אז אתה תגיע למה שאתה רוצה, מה גם שלפעמים יכול להיות שאתה לא תבין משהו במתמטיקה, ואז אחרי זה בפיזיקה אתה תראה את זה ותראה את זה כמשהו מוחשיב, ותגיד אה וואי עכשיו זה מסתדר לי משהו לא הבנתי במתמטיקה, זה גם יכול להיות כי בסופו של דבר הם משלימים אחד את השני, ויכול להיות שאתה חזותית אולי רואה משהו יותר נוח לך לקלוט משהו, מאשר בצורה תיאורטית ואז דברים משתלבים.
אז לעמוד בקצב אבל לא להיבהל מזה, כי בסופו של דבר אנחנו כל הזמן לומדים, משהו שאתה מסיים. ולומדים במסת חומר גדולה, זאת אומרת זה כמויות של חומר, ואתה חייב להיות כל הזמן עם היד על הדופק. כן לעמוד בקצב ואני חושב שזה גם חלק מהדבר הזה, הוא חשוב לא רק בגלל התיאוריה, אלא בשביל לעמוד בעומס, בכוונה נותנים לדעתי הרבה מקצועות גם כדי להדביק פערים, אבל גם כדי להרגיל אותך כבר להתחיל לעבוד בדלוחות זמנים, דדליינים, מה שאתה תיחשף אליו אחר כך במקום העבודה, יגידו לך אתה צריך לסיין את הפרויקט הזה שלב מסוים, אז איזה שהוא תאריך מסוים.
אז אתה צריך לדעת לסדר לעצמך את הזמן, לנהל אותו נכון, להעביר אם צריך משימות לצוות שלך, ובצורה נכונה. אם אתה צריך בסופו של דבר לעמוד בהרבה חומר למידה במכללה, בסופו של דבר אתה גם כשאתה תגיע למקום העבודה, אתה כבר תהיה יחסית מוכן לזה, ולא פעם ראשונה תתקל בעומס רב. אז פה אתה בחממה, אתה צריך לדעת בסופו של דבר לעמוד בדרישות האלה, אבל עדיין עוד לא יצאת לשוק העבודה.
ברגע שאתה תגיע לשוק העבודה, אתה צריך להוכיח את עצמך אפילו עוד יותר, אז זה חשוב להתקל בזה כבר עכשיו. יש לך איזשהו כבר ניצוץ בעיניים מה שאני רואה, וגם אתה קצת כבר מכיר, אז שאלה אם יצא לך לשאול מישהו לפני זה, ולפני שנכנסת למכינה למה דווקא בחרת באמת בהפקה, ולמה במקצוע הנדסת החשמל, איך הגעת לזה? אני ככה, לפני שאני בוחר מה לעשות, ולפני שאני מקבל החלטה, אני אוהב להתייעץ עם המון אנשים.
אוהב לחקור, אוהב לשאול, אוהב אפילו ברמת להתקשר לאנשים שכבר עובדים בתעשייה, ולשאול אותם שאלות לגבי זה, והופתעתי מאוד לראות, עד כמה זה תחום שהוא פשוט נוגע בהכל. אם זה בכל ההתפתחות של, מההתפתחות הרפואית ומכשירים רפואיים, עד להתפתחות של מערכות חשמליות, למיניהם כל הסולרי וכל האנרגיה הירוקה, עד לרמת עבודה במעבדות שחוקפות את חקר החלל, וכל דבר היום זה באמת מגיע לחשמל, ותמיד יש דעה להתקדם ולהתחדש. זאת אומרת, זה אף פעם לא נגמר, וזה ממש ממש גרם לי להבין שאני אהיה רלוונטי, גם כשאני אסיים את התואר, כי זה גם משהו שאתה חושש לפעמים, כי אתה אומר לעצמך עכשיו, רגע, אני עושה מכינה, ואז אני עושה עוד ארבע שנים של תואר, אם אני לא אעבור את כל הקורס יהיה חמש שנים, זה תמיד איזשהו משהו שקיים בהתחלה, ואתה אומר, אוקיי, היום אנחנו בנקודה אחת, עוד חמש שנים אנחנו בנקודה אחרת לגמרי, היכול להיות שאני לא אהיה רלוונטי, ובחשמה אני מבין שתמיד יש רלוונטיות, תמיד זה מתחדש ותמיד יש איזשהו אפקט כזה שמוצאים איזשהו פרצה חדשה בתחום, והוא יכול בשנייה להתרומם, וזה משהו שככה באמת אהבתי בתחום הזה.
אם אנחנו קופצים רגע קדימה לכיוון הסיום של התואר, איך היה לך להשתלב בתחום החשמל? איך בוחרים? איך עושים את ההחלטה הזאת?
לאן ללכת? קודם כל יש הרבה תחומים, אני חושב שמה שבסופו של דבר מושך אותך יותר, זה ההתמחויות שאתה עושה. אז אני באמת למדתי מחשבים ותקשורת, ובסופו של דבר כל התחום של האלקטרוניקה מאוד משך אותי, שזה לעבוד גם במעבדות, גם עם צ'יפים, וכל מה שקשור למחשבים, והשילוב בין התוכנה לחומרה.
זה רלוונטי אבל? כאילו המעבדות שאתה עושה בתוך התואר, אתה מרגיש אותן אחרי זה? הם עוזרים לך באיזושהי צורה?
בטח, בסופו של דבר, דוגמה אם נתמקד בתחום המחשבים, אז אתה לומד גם תוכנה, אתה לומד שפות, שהן גם אחרי זה יכולות לשמש אותך לאוטומציות, ובכלל להבין מה זה קוד, כי בסופו של דבר אתה גם בתור מהנדס עובד עם עוד צוותים, שהם צוותי תוכנה, צוותים חבר'ה שבסופו של דבר צריך לתקשר איתם, וליצור מהפכות שלמות בעולם, אם אנחנו מדברים על הטלפונים, או על המחשבים, או על אינטרנט, וכל מה שקשור בתחומים האלה. אז אם אני מבין נכון, זה בערך לדבר אותה שפה, שיש לך שפה משותפת עם כל השבט שאתה עובד איתם. גם שפה משותפת, וגם בעצמך, כמו שאמרת, האופק, שמתישהו אם תרצה לתכנת או לעשות דברים כאלה, גם תוכל לעשות את זה.
כן, יש לך את האופציה. יש לך גם תמיד את האופציה הזאת, ובמקומות עבודה של הייטק יש בדרך כלל גם את כל הדברים האלה. אוקיי, ועד כמה אתה מרגיש משמעותי במה שאתה עושה, זאת אומרת בעבודה היומיומית שלך, כמה אתה מרגיש משמעותי בתור מהנדס?
אני חושב שזה מאוד חשוב להגיע למקום שאתה מרגיש, שאתה ממצא את עצמך, ושאתה כל הזמן לומד. אני מרגיש מאוד משמעותי, אני חושב שאני מביא ראש יצירתי, דברים שבאמת למדתי בהנדסה, בין אם זה נוגע ישירות במה שאני עושה, או בין אם זה לא נוגע ישירות, בסופו של דבר, מהנדס חשמל בהתמחות מסוימת. אז כל הדברים האלה, אתה מביא איתך למקום שאתה נמצא.
גם אם זה יכולות הלמידה שלך, יכולות התאורטיות שלמדת, או יכולות של עבודה בצוות, כל מה שצריך, בסופו של דבר אתה מביא, וחשוב כל הזמן לשוף, ולהתקדם במקום העבודה, וללמוד, וגם להכיר מי הם המהנדסים, או מי הסובבים אותך, שאתה יכול גם ללמוד מהם, וליצור איתם קשרים, לטובת פרויקטים שאתם עובדים בצורה משותפת. אז תגיד, איך אתה בעצם מוצא משרה שמתאימה לך, ומשרה שככה, אתה מרגיש מחובר אליה? איך אתה מצניח להביא את עצמך לידי ביטוי, עם כל התואר של המהנדס, חשמל, אחרי שסיימת?
איך אתה באמת מביא את עצמך לידי ביטוי בתפקיד? איך אתה מוצא את העבודה הנכונה? אז קודם כל, אני חושב שחשוב להתחיל לחפש עבודה כבר בתור סטודנט, ואז להתחיל במשרה חלקית, ולבדוק איזה כיוונים אתה יותר מתחבר אליהם.
כבר בתור סטודנט אתה מתחיל ללמוד? כן, בשנה השלישית, להתחיל לשאול, לבדוק בלינקטין, לשאול חברים, לשאול אנשים שאתה מכיר, אולי קצת קשרים, כי מה שאתה לומד, לפעמים המרצים יכולים לעזור, אם הם מכירים אנשים מהתעשייה, לחבר אותך, כי בסופו של דבר אתה רוצה להתחיל ולהתגלגל במקום מסוים, שברגע שאתה מסיים את התואר, אתה יכול להמשיך שם בתור מהנדס. זה משהו שהוא מקובל, זה נהוג?
זה נהוג. הוא קר דרך חברות? הם מכירים את זה שזה סטודנטים באים?
כן, בדרך כלל באים ואומרים, אני מחפש משרד סטודנט, אני אצטרך מדי פעם, כשיש מבחנים למשל, לקחת ימי חופש, והם מכירים את זה, לפעמים הם מעדיפים את זה, הם רוצים מישהו עם פשן, שעכשיו הוא סטודנט והוא רוצה להצליח, ואחרי זה, אם הוא עושה טוב בעבודה, אז גם להמשיך, ובעצם בונים אותו מאפס. ואני, מה שלי עזר, לקבל ביטחון בוא נאמר, לפני המשרה, בתור סטודנט וגם המלאה, זה הקורסים המעשיים, ואם להתמקד, זה בעצם פרויקט אגמר, שבסופו של דבר, מאגד את כל מה שאנחנו לומדים, אפשר לומר, עשיתי פרויקט שמשלב גם תוכנה, אם זו אפליקציה, וגם בורד דיזיין, ובעצם, מערכת להשקעה אוטומטית של הציץ, עם חיישנים, והייתי צריך, לעצב את הבורד, ולשלוח לסין, ולקבל חזרה, ולהזמין את כל החיישנים, ולעשות אפליקציה, שאפשר לשלוט מרחוק, בציץ, וזה לקח ממני הרבה, הרבה אנרגיה, אבל אנרגיה חיובית ומחשבה, גם של יצירתיות, והרצון הזה כבר לעשות משהו, להביא מוצר, ואז זה גלגל אותי בעצם, להגיד אוקיי, אז עכשיו איפה המקום העבודה, שאני אוכל ככה לעבוד, ולהיות משמעותי, וניגשתי לרעיונות, ובדקתי עם אנשים, איפה הם עובדים, ומה יכול לשמוע לי טוב, ובסופו של דבר, כשהגעתי גם לרעיון, הצעקתי את הפרויקט, ודיברתי עליו, וסיפרתי על עצמי, ובסופו של דבר, הדברים האלה, מעבר לציון הסופי שלך בתואר, רוצים לראות שאתה באמת, אם אתה חושב, ויש לך אופק, ואתה רוצה להתקדם, ולנהל צוות, והדברים האלה חשובים, גם במעמד הרעיון, להגיד אותם ולהזכיר אותם.
אוקיי, זה נשמע לי מאוד עמוס, כל הדבר הזה, כאילו גם הלימודים, וגם העבודה, וגם אתה צריך כל הזמן, לעשות משהו שככה, אתה אוהב לעשות, איפה זה נכנס? כן, אז זה האמת, תואר עמוס בטירוף, אבל אני ממליץ להמשיך, גם לשמור על התחביבים, שאתה מתעסק בהם. איזה תחביבים למשל?
אני עם שחק כדורסל, אז גם כבר בשנה הראשונה, פניתי יחד עם חברים, כאן לנהלת המכללה, ואמרנו, אנחנו רוצים לפתוח קבוצת כדורסל, זאת אומרת, לא היה קבוצת כדורסל לפני, ואתה הגעת ואמרת, זה שלי. כן, אמרנו, אנחנו רוצים לשלב את זה, להכניס את הספורט, את התחום של הכדורסל, יש פה עוד תחומים של, יש כאן עוד תחומים של ספורט, והכדורסל היה לנו חשוב, שיצמח, אז גם קיבלנו תקציבים, והשתתפנו בליגה, של מוסדות אקדמיים, נסענו לטורנירים, וזה היה, זה היה כיף, לשלב את הספורט, יחד עם הלימודים, גם כשאין זמן לנשום, לעצור רגע, לרוץ, לנקות שדה את הראש, כן, זה בסופו של דבר, גם שם יש את האווירה הקבוצתית, אחרי זה אתה פוגש את אותם חבר'ה בלימודים, אז יש את האווירה הזאת, המינגרינג, כן, זה כיף, לבוא ולחליף חוויות, ואחרי זה אולי גם, חבר'ה שלמדתי איתם, וגם שיחקו איתי כדרוסל, יש לנו קשר מאוד חזק, אז תמיד טוב למצוא את הדברים האלה, לשמור על העיסוקים שלך, כן, נשמע שבאמת ככה, אחד הדברים שלמדתי, נלמדתי מפה, זה שאתה צריך ללמוד, לנהל את הזמנים שלך, זאת אומרת זה, עיקר הדברים זה באמת לדעת, איך אתה משלב את החיים בתוך הלימודים, ולשנות לגמרי את החיים שלך בתוך הלימודים, זאת אומרת שעשית את הסוויץ' הזה, לפעמים במחינה אתה קצת מרגיש, אולי לא עשית את זה עד הסוף, אבל בתוך הלימודים עצמם, נראה לי אתה כבר נכנס לעניינים, ואתה גם מתחיל לנהל את החיים שלך לתוך זה, אני חושב שחשוב באמת, למצוא את המקום הזה של רגע, לדעת איפה לפרוק את הדברים, ואיפה להוציא את כל זה, מה הוא מה עוזר לך לפרוק? מה אתה אוהב לעשות? אני כדרוסל,
דובר 2:
גם אתה כדרוסל,
דובר 1:
אולי להפתיע, ונבחר את הכדרוסל של הפרקה, דורי אנשך, תלך, תעשה, תעשי את התפפה, אני סומך עליך, אני אשתדל, הנה זה מוכנע, אנחנו נתחיל מהפודקאסט הזה, ותודה רבה לך, שעזרת לי, אני חושב שנתת פה ערך מאוד חשוב, גם למי שישמע את זה, וגם לי באופן אישי, ככה נתחיל ברגל ימים את הלימודים,
דובר 2:
תודה רבה לך בהצלחה,
דובר 1:
באמת אם אתה צריך משהו, אני תמיד זמין, אני אמצא עוד חבר'ה שסיימו, ותמיד ישמחו לבוא ולתת, וללמד ולעזור, ותלך יש תרגולים, ואין סוף דרכים כדי בסופו של דבר, להצליח במסיימה הזאת, היא לא פשוטה, אבל תעמוד בה.
תודה רבה אחי.
פודקאסט מדברים הנדסה- פרק 39
שתף לינק באמצעות:
https://www.afeka.ac.il/about-afeka/afeka-news/articles/פודקאסט-מדברים-הנדסה-פרק-39/WhatsApp
Facebook
Twitter
Email
https://www.afeka.ac.il/about-afeka/afeka-news/articles/פודקאסט-מדברים-הנדסה-פרק-39/