המשימה: מאדים

חברי מועדון החלל מתגייסים למען ילדי המפונים.

על רקע מלחמת חרבות ברזל שפגעה קשות בשגרת הלמידה של תלמידי תיכון רבים, הצטרפו חברי וחברות מועדון החלל של אפקה, ל Light the Sky - מיזם חדשני ומרתק שנוצר לטובת אלפי תלמידות ותלמידים מרחבי הארץ.
בזכות המיזם, נפתח לתלמידות ולתלמידים, כ-60% מהם מפונים מאזור הדרום, מרחב וירטואלי עם סיפור מסגרת של מסע למאדים, הכולל אתגרים מחשבתיים ברמת קושי עולה במטרה לחשוף אותם לתגליות חדשות במערכת השמש.
במיזם לקחו חלק מומחים מתחומי החינוך, המדע והטכנולוגיה והוא נוצר הודות לשיתוף פעולה בין מספר גופים מקצועיים ובהם אפקה, קרן רמון, אוניברסיטת בן גוריון, חברת WIX, אגף התקשוב וההגנה בסייבר בצה״ל, בסמ״ח, תוכנית ניצנים ופארק קרסו למדע. חברי מועדון החלל של אפקה שלקחו חלק במיזם הם רים גאנם, ריצ'ארד דובליאטוב, אופק משעל, דניס גל-שטרן וסתיו אהרן.

ההכנות והעבודה על המיזם התקיימו לאורך מספר שבועות, בהם למדו חברי מועדון החלל של אפקה את הנושאים הרלוונטיים וכתבו תוכן ואתגרים עבור שלבי הפעילות השונים. הם עשו זאת בתחושה של שליחות ואחריות לאומית כלפי הדור הצעיר, במיוחד בימים אלה. תוך אמונה בחשיבות ההנגשה של תחומי המדעים והטכנולוגיה, במקביל להקניית ידע, מיומנויות וערכים אשר ישפרו את מוכנותם של תלמידות ולתלמידי התיכון בארץ בכלל והמפונים בפרט, לרכישת השכלה אקדמית ולהשתלבותם בחברה ובשוק התעסוקה.

יו"ר המועדון רים גאנם: "מועדון החלל משתתף בפרויקטים חברתיים שונים כדי להעלות את המודעות של בני הנוער לנושא החלל. זוהי זכות גדולה להשתתף בפלטפורמה אלטרנטיבית חדשנית, בה מתאפשר לתלמידים לשתף פעולה, לחשוב באופן יצירתי ולהעשיר את הידע שלהם בתחום החלל".