תעשייה וניהול – מובילים עסקים קדימה 

רבים מהמתעניינים בלימודי הנדסת תעשייה וניהולתוהים מהו, בסופו של דבר, פרי עבודתו של מהנדס תעשייה וניהול? זהו תחום לימוד בעל אופי תיאורטי, שההתנסות בו היא רוחבית, כלומר לומדים בו מגוון רב של תחומים – הנדסה, כלכלה, חוק ועוד. איך אפשר לרתום את כל הידע התיאורטי הזה לתפקיד מוחשי אחד? 

מפתיע ומשמח לגלות שדווקא המאפיין הזה הוא מושא הגאווה של בוגרי ובוגרות הנדסת תעשייה וניהול. רבים מבוגרי המסלול במכללת אפקה מצהירים שהודות למסלול הלימודים העשיר של הנדסת תעשיה וניהול הם פיתחו ראייה עסקית והנדסית רחבה במיוחד, ובעזרתה הם יכולים להזניק קדימה כל עסק וכל חברה. 

איך הפכה הנדסת תעשייה וניהול את עולם העסקים והפנאי 

הדוגמה הידועה ביותר ליישום הידע של לימודי הנדסת תעשייה וניהול היא פועלו של הנרי פורד, אשר הפך את עולם העסקים והתיעוש על פיו. אמנם הנדסת תעשייה וניהול במתכונתה העכשווית לא הייתה קיימת בימיו של פורד, בראשית המאה העשרים, אך אין ספק שהוא היה מומחה בתחום מבטן ומלידה. 

לאחר שצבר ניסיון בייצור רכב, תחום שהיה אז בחיתוליו, פתח פורד חברת רכב משל עצמו. הוא הבין שכדי שהעסק ישגשג, עליו להתייעל. הוא שילב בין תחומי הידע השונים שלו הנדסה וכלכלה, ומצא דרך מושלמת לייעול העסק; הוא הקים את פס הייצור הראשון בעולם לכלי רכב. פס הייצור של פורד הוכיח את עצמו כבר בימים הראשונים לפעולתו: משך ייצור הרכב הצטמצם מ-12 שעות לשעה וחצי. במהרה העתיקו חברות אחרות את פס הייצור של פורד, והוא נמצא בשימוש עד ימינו. כך הפך מיזם הנדסת תעשייה וניהול את עולם העסקים על פיו. 

הנרי פורד המחיש את כוחו של כישרון בתחום הנדסת תעשייה וניהול, ומאז הדרישה למומחים מסוג זה הולכת וגוברת. כיום, יותר מאי פעם, מהנדסי תעשייה וניהול מסייעים לארגונים וחברות לחסוך מיליארדי דולרים בשנה ולהפוך את האינטראקציה בין החברה ללקוחותיה לנעימה ומהנה יותר. דוגמה טובה לכך היא מיזם תעשייה וניהול בדיסני-וורלד שבארצות-הברית. בפארק השעשועים הענקי נאלצו מבקרים רבים להמתין ארוכות בתור למתקנים, לעיתים במשך שעות. הנהלת הפארק חיפשה פתרון למצב, ומצאה אותו בטכניקות מעולם התעשייה והניהול. היא קיבלה הצעה לשכלול מתקני הנפקת הכרטיסים בכניסה לתורים, כך שעל גבי הכרטיסים תוטבע השעה שבה צריך המבקר לחזור כדי לעלות על המתקן. בזכות פעולה פשוטה זו, יכולים המבקרים ליהנות מזמן ההמתנה שלהם בבילוי במתקנים אחרים, או בישיבה בבתי קפה ומסעדות במתחם הפארק.