אם אתם לומדים הנדסה לתואר ראשון או שני או עתידים ללמוד את התחום, כדאי שתדעו מהי הדרך הנכונה לפלס לעצמכם את הקריירה עליה תמיד חלמתם.
שנת הלימודים האקדמית רק נפתחה וכבר החל מרוץ הסטודנטים אחר המשרה הראשונה בתחום, זו שתפתח להם את הדלת לקריירה מבטיחה. עולם ההנדסה והמקצועות הטכנולוגיים הוא בעל מאפיינים ייחודיים. רשימת המקצועות הולכת וגדלה ועמה גם דרישות המעסיקים.
אם אתם לומדים הנדסה לתואר ראשון או שני או עתידים ללמוד את התחום, כדאי שתדעו מהי הדרך הנכונה לפלס לעצמכם את הקריירה עליה תמיד חלמתם.
ראשית, יש לבצע ניתוח של העיסוקים והתפקידים בתחום. ניתוח העיסוקים בשוק חשוב בכדי לדעת את מגוון התפקידים הקיימים והדרישות המצופות ממועמדים לעבודה. כיום בשוק ההנדסה ניתן למצוא את תפקידי ההנדסה הקלאסיים הבאים.
תפקידי הפיתוח: פיתוח ליבה, פיתוח לאחר בדיקות, פיתוח שמטרתו התאמת המוצר לצורכי הלקוח ועוד. עיקר הדרישה בתחום זה תתמקד ביכולת תכנות גבוהה והתמחות ספציפית באחד מתחומי המשנה.
תפקידי בדיקות התוכנה: מלבד הידע המקצועי רצוי לפנות למשרות אלה באם אתם אנשים שיודעים לחשוב בצורה שיטתית ויסודית. מעסיקים בתחום זה מחפשים אופי שמסוגל לעמוד מול אנשי הפיתוח, לבקר את תוצרתם ולקבוע כי צריך לחזור ולפתח מההתחלה.
תפקידי הנדסת מערכת והעברה מפיתוח לייצור: אלה תפקידי ה"קמב"ץ" של כל מערכת. תפקידים אלו בעלי אופי רוחבי מערכתי ולרוב מאופיינים בעבודה מול ממשקים רבים בארגון, עבודה עם ספקים ויכולת תקשורתית גבוהה.
תפקידי הנדסת תהליך והנדסת תחזוקה: אנשי ביצוע, כאלה שמסוגלים להיות הסמכות המקצועית מול עובדי הייצור ובעלי יכולת הבנה של ייעול תהליכים. לצד זאת נדרשת הבנה של ניהול התהליך ועבודה מרובת ממשקים: ספקים, אנשי המערכת ועבודת שטח.
תפקידי ממשק לקוח: בתחום זה ניתן למצוא משרות של הנדסת מכירות, תמיכה, הנדסת אפליקציה, יישום, ניתוח מערכות ועוד. כאן עיקר הדגש של המעסיק יינתן על שילוב יכולות בינאישיות גבוהות, ייצוגיות, תפיסה שירותית ויכולת ללמוד אפליקציות וגישה טכנית מעולה. גם יכולות הדרכה יסייעו מאוד. לכך יש להוסיף עצמאות ומסוגלות לעמוד בין הלקוח לבין גורמים פנים ארגוניים.
נוסף לכך יש לבחון את החברות גם בפרמטרים המגדירים תרבות ארגונית דוגמת פעילות החברה ביחס לשוק מקומי או גלובלי, מידת המורכבות הטכנולוגית של המוצרים בפיתוח ומספר העובדים בארגון.
היכן מסתתרות המשרות?
סטודנטים נוהגים לשלוח קו"ח באמצעות משרות המתפרסמות באתרי האינטרנט לחיפוש עבודה. חלקם מגדילים לעשות ושולחים גם לחברות השמה. התוצאה לרוב היא שהסטודנטים מוצאים עצמם לאחר חצי שנה עדיין בתהליך החיפוש בתחושת תסכול עמוקה ו"שאין עבודה". חשוב להבין כי 70% מהמשרות לסטודנטים בהנדסה אינן מגיעות כלל לפרסום. כיצד נצוד את המשרות הפנויות? נוסף לדרכים המסורתיות של השתתפות בירידי התעסוקה במוסד האקדמי, פנייה לחברות השמה טכנולוגיות וחיפוש באתרים ועיתונים רלוונטיים, להלן כמה אפשרויות שיסייעו לכם בחיפוש:
רשתות חברתיות
הדרך הפורחת בשנים האחרונות שכן עלות איתור מועמד בדרך זו נמוכה במיוחד. לכן יש לפתוח בהקדם פרופיל בלינקדאין שהיא הרשת החברתית המובילה לניהול קשרים אישיים. התפיסה בקרב סטודנטים היא שהרשת מיועדת לבעלי ניסיון ומדובר בטעות חמורה. רק בעת כתיבת שורות אלה ניתן למצוא בלינקדאין מעל ל-50 משרות סטודנט בחברות המובילות.
חבר מביא חבר
המעסיקים מבינים שפרסום משרה באינטרנט יוביל ל"הפצצה" של קו"ח. לכן הדבר המתבקש הוא פשוט לשאול את העובדים מי מכיר סטודנט שיוכל להצטרף לצוות. התשובה ברוב המקרים היא שכולם מכירים אחד כזה ואכן כך נתפסות מרבית המשרות. על כן יש חשיבות גבוהה לבניית נטוורקינג אותו תוכלו ליצור גם באמצעות השתתפות בכנסים מקצועיים והגדלת מעגל המכרים.
פניות יזומות לחברה
חשבתם לבצע פנייה יזומה לחברה? רעיון טוב, אלא שעבור רובנו ההכרות עם חברות מוגבל לעד 20-30 חברות שאנו מכירים. ידעתם שרק בתחומי התכנון והפיתוח קיימות כ- 5000 חברות בישראל? 500 בתחומי המדיקל, כ-500 נוספות בתחומי אפליקציות מובייל, 192 חברות בתחומי האנרגיה ועוד. ישנם מאגרי מידע חינמיים שיפתחו בפניכם עולמות חדשים וכדאי לבדוק את הפוטנציאל לגיוס בחברות אלה.
פרסום בהכוון תעסוקתי של מוסדות אקדמיים ומכללות
כמעט לכל מוסד אקדמי קיימת יחידה להכוון תעסוקתי שמנהלת סל משרות עבור הסטודנטים. אל תחכו לשנה האחרונה בכדי להשתמש בשירותים אלה. הרוב המכריע של המשרות מגיע מתוך קשרי המוסד עם הבוגרים, עם אנשי גיוס ופונקציות אחרות בארגון שישמחו להיות אלה שיפתחו עבורכם את הדלת הראשונה בתחום.
בתאריך ה-12.5.15 תקיים מכללת אפקה יום של הנדסה גבוהה
בו ישולבו מגוון אירועים, בהם תערוכת הפרויקטים, יום פתוח ויריד התעסוקה. יריד התעסוקה יתקיים ביום זה, החל מהשעה 12 ועד לשעה 16 ובמסגרתו צפויים הסטודנטים והבוגרים להכיר ולהגיש קורות חיים למגוון רחב של מעסיקים, מהמובילים במשק, תפקידים ומסלולי קריירה.
* מומלץ להכין מראש:
• קורות חיים
• גיליון ציונים
צפו בסרטון וקבלו טעימה לצפוי מיריד התעסוקה 2013
הכותבת היא מנהלת יחידת ההשמה וייעוץ קריירה באפקה – המכללה האקדמית להנדסה בתל אביב
סטודנט להנדסה? כך תמצא את משרת החלומות
שתף לינק באמצעות:
https://www.afeka.ac.il/about-afeka/afeka-news/articles/סטודנט-להנדסה-כך-תמצא-את-משרת-החלומות/WhatsApp
Facebook
Twitter
Email
https://www.afeka.ac.il/about-afeka/afeka-news/articles/סטודנט-להנדסה-כך-תמצא-את-משרת-החלומות/