מולטי-טסקינג, גמישות ויכולת מנהיגות – אלו רק חלק מהתכונות שנדרשות מהמהנדסים של הדור הבא. אז איך בכל זאת נשאר רלוונטיים גם בעתיד?

ישראל נמצאת בחזית החדשנות מאז ומתמיד, עובדה - רק לאחרונה הצלחנו לשלוח חללית לירח. ובעוד שהזירה הטכנולוגית נמצאת בהתחדשות מתמדת, גם שוק העבודה הישראלי והגלובלי משתנה מדי יום ובבואנו לתכנן את העתיד האישי שלנו, חשוב שנבין בכלל מה מצפה לנו ואיך כדאי להתכונן לשלב הבא בחיים. או במילים אחרות: איך נתכונן לקריירה של המחר, לא רק של ההווה.

מבין התחומים השונים, התחום שהולך לספוג את השינוי הגדול ביותר הוא תחום ההנדסה בכלל וההייטק בפרט. מהנדסי העתיד יצטרכו להיות בעלי כישורים מגוונים שחלקם יהיו קריטיים אפילו יותר מהידע המקצועי. העתיד המתקרב, מצריך מכל מהנדס או מהנדסת לשאול את עצמם האם הם בעלי הכישורים הנדרשים כדי להשתלב בשוק העבודה החדש. וכדי שלא נשאיר אתכם עם יותר מדי סימני שאלה, בדקנו בשבילכם מהם הכישורים הקריטיים ביותר עבור מהנדסי העתיד. לגזור ולשמור:

מולטיטסקינג

שוק העבודה החדש ידרוש מכל אחד מאיתנו להציע הרבה מעבר למומחיות שלו. מהנדסים לא יוכלו להתמקד אך ורק בצד ההנדסי של העבודה, אלא יידרשו לקחת חלק בתחומים נוספים כמו כוח אדם, פיתוח ושיווק המוצר. לפני עשרים שנה למשל, אף אחד לא ידע מה זה מפתח אפליקציות, לא היה מקצוע כזה. כך שסביר להניח שגם בעתיד נתוודע למקצועות שעדיין לא נולדו. המהנדסים יצטרכו לדעת לעבור תהליך של התאמה וללמוד את המקצועות החדשים כדי להישאר רלוונטיים לשוק. ההתפתחויות הטכנולוגיות לא פוסקות לרגע ועל המהנדסים להיות "גמישים" מספיק כדי להתאים את עצמם לשינויים גם מחוץ לתחום המקורי שלהם.

לא מהנדסים, מנהיגים

חברות ההייטק בנויות היום מצוותים שפועלים יחד למען מטרה אחת – המוצר. בעתיד, ההיררכיה הזו צפויה להשתנות. כשהרובוטים יחליפו כל תפקיד שיש בו אלמנט של חזרתיות או כזה שמסוכן לאדם המבצע אותו, המהנדסים יהיו אלו שיצטרכו לפקד על הצוות מתוקף מקצועם וההבנה הרוחבית איתה הם מגיעים. מעבר למקצועיות, המהנדסים צריכים להציג יכולות של מנהיגות ותקשורת חברתית.

כמו כן, בעולם בו שיווק עצמי ברשתות החברתיות הוא חלק בלתי נפרד מההצלחה המקצועית שלנו, כבר לא מספיק להיות רק טובים בתחום בו אנחנו עוסקים. מהנדסים צריכים לדעת להתבטא בצורה טובה בכתב ובעל פה ובמספר שפות כדי להציג את ההצלחות ואת ההישגים שלהם לקולגות וללקוחות.

אשמח לקבל פרטים נוספים על לימודי הנדסה >>

תחום התעניינות הנדסת תעשייה וניהול הנדסה מכנית הנדסת תוכנה הנדסת חשמל הנדסה רפואית מדעי המחשב מדעי הנתונים הנדסה רפואית .M.Sc הנדסת אנרגיה .M.Sc מערכות תבוניות .M.Sc הנדסת מערכות .M.Sc הנדסה וניהול M.Sc מכינה בדרך להנדסה 
להסתכל על התמונה הגדולה

פיתוח המוצר הוא אומנם לב העשייה ההנדסית, אבל דווקא השלבים שמסביב הם אלה שיובילו להצלחתו בשוק. מהנדסים צריכים לראות את התמונה הגדולה בפיתוח המוצר ולהבין איך הם מתאימים אותו לקהל היעד שלהם. מהנדס חייב להיות עם ראש פתוח ולהבין שהוא עובד בתוך עולם שמשתנה תוך כדי תזוזה.

גמישות

חוסר ודאות ושינויים קיצוניים בקצב מהיר הם רק חלק מהאתגרים שצפויים לנו בעתיד. כדי להיערך לשינויים כאלה בהתאם, חשוב לשמור על ראש פתוח וגמישות מחשבתית ולהיות בעלי יכולת למידה עצמית. איש לא יכול לחזות היום מה יהיו הדרישות מהמהנדסים בעוד עשור, אבל אנחנו יכולים להיות בטוחים שיהיו שינויים. לכן, מהנדסים צריכים להיות מסוגלים להתאים את עצמם למצבים חדשים ולהיות מוכנים לשינויים, הן בפן הנפשי והן ביכולות העבודה שלהם.

חשוב לזכור שהעתיד יהיה טוב יותר רק אם אנחנו נהיה אלה שניקח את האחריות על בנייתו. בעידן הנוכחי, מהנדסים לא יכולים להתעלם מנזקים חברתיים או סביבתיים שהמוצר שלהם עלולים לייצר, והם גם צריכים לקחת בחשבון היבטים כלכליים וסוציולוגים שהפיתוח שלהם יוביל. כל אלו מחייבים את המהנדסים להתמקצע גם בעולמות שרחוקים מההנדסה ולהיות מודעים להעדפות המשתמשים ולאפקט שהם יוצרים בעולם.