הנדסה מכנית במכללה המובילה ללימודי הנדסה

31.01.2013

השכלה היא נתיב בטוח להצלחה ומימוש עצמי. כיום, כשערוצי הידע פתוחים, רחבים ודינמיים, יש חשיבות ללימודים אקדמיים, מתודיים ומאורגנים. אמת, כשאתם באים לבחור מוסד השכלה כדאי לוודא כי הוא אכן עומד בפרץ המידע, מכיל אותו ומעביר אותו לתלמידיו, בכל מקרה, ההחלטה לגשת לאקדמיה היא החלטה נבונה מכל הבחינות.

האם כל אחד יכול ללמוד, בכל גיל ובכל מצב? האם יש מסלול משולב לאנשים עובדים?

המושג סטודנט מקפל בתוכו דימוי של בחור צעיר, בן 22 לערך, שהרגע סיים את הטיול לאחר הצבא, עשה פסיכומטרי וכעת החליט ללמוד מקצוע שיעזור לו להשתחל אל שוק העבודה המקומי. אבל האמת היא שלא רק צעירים רוצים ויכולים ללמוד. גם אנשים מבוגרים יותר, בעלי משפחות, עובדים ואמהות.

קוראים לזה לימודי ערב.

ניתן להמיר את הביטוי לימודי ערב לביטוי "התאמה אישית." למעשה, לימודי ערב הם אילוץ של החיים. בהחלט ייתכן כי כל אחד היה מעדיף ללמוד במשך היום, בצורה מסודרת ומאורגנת אך לעיתים החיים אינם מאפשרים זאת. לימודי ערב הם נתיב לימודים הלוקח בחשבון את אילוצי החיים ומאפשר לכל אחד לרכוש השכלה.

אנשים רבים התאמצו והשקיעו את מיטב זמנם ומרצם על מנת להתקדם בעבודתם ולרכוש נסיון תעסוקתי מרשים. באופן טבעי הם אינם רוצים לזרוק את הנסיון והמעמד שרכשו בעמל רב, לפח. מצד שני, הם מודעים לכך שלימודים יקפיצו אותם לשלב הבא ויפתחו בפניהם אופקים ותפקידים חדשים ומאתגרים יותר. מסלול משולב לאנשים עובדים הכולל לימודי ערב, לאנשים אלה, הם קרש הצלה שמאפשר להם ליהנות מכל העולמות.

דוגמא נוספת, הפוכה, נוגעת לעובדה כי בעידן בו אנחנו חיים, ההגשמה העצמית היא אלמנט חשוב ומשמעותי בחייו של אדם. ייתכן כי נסיבות החיים הובילו אדם מסוים לתעסוקה שאינה מתאימה לו והוא מעוניין לשנות כיוון מבלי לפגוע במרקם החיים אותו הקים – משפחה, ילדים, משכורת נאה. גם לאדם זה, גבר או אשה, מסלול משולב לאנשים עובדים הכולל לימודי ערב הם בבחינת סירת הצלה מהעולם הישן אל העולם החדש.

בחירת מוסד לימודים

ראשית, חשוב לומר כי לא כל מוסד אקדמאי מעניק אפשרות של מסלול לאנשים עובדים. שנית, חשוב לבדוק כי המוסד שכן מאפשר לימודי ערב, הוא מוסד נחשב שתעודה ממנו תפתח לכם את הדלתות שדרכן אתם מעוניינים לעבור הלאה, אל עתיד תעסוקתי טוב יותר.

עניין האיכות בולט בעיקר בתחומי ההנדסה. כיום, ניתן לומר בבירור כי לימודי ההנדסה הם חוד החנית של תעשיית הידע והטכנולוגיה של המדינה. חברות רבות מקושרות למכללות ועוקבות אחר הסטודנטים המוצלחים על מנת לצרפם לשורותיהן. לכן, חשוב לוודא כי המכללה אכן מציבה סטנדרטים גבוהים ושהקורסים ברמה גבוהה ומספקת.

מכללת אפקה להנדסה בתל אביב היא דוגמא מצוינת למוסד המציע מסלול משולב לאנשים עובדים הכולל לימודי ערב ברמה גבוהה ותוך התאמה אישית לתלמיד. לכן, לעולם אל תוותרו לעצמכם, לימודי ערב יעניקו לכם את הפלטפורמה שאתם צריכים על מנת להתפתח.