סמינר עיבוד דיבור בעולם הרפואי 2019

ביום חמישי האחרון התקיים בהובלת המרכז לעיבוד שפה של אפקה (ACLP) הסמינר הרביעי בנושא עיבוד דיבור בעולם הרפואי בהשתתפות קהל גדול ורב-תחומי - מהנדסים וחוקרי דיבור, רופאים וקלינאי תקשורת. הסמינר השנתי נוסד על ידי ראש המרכז ד"ר עירית עופר במטרה לכנס יחד מומחים ישראלים ובינלאומיים בתחום כדי להעלות סוגיות ולקדם את השימוש בעיבוד הדיבור בהקשרים רפואיים. תחום זה הפך בשנים האחרונות לאחד ממוקדי היישום של טכנולוגיות עיבוד הדיבור מאחר וביכולתו לייתר את האבחון הרפואי הפולשני ולהביא לגילוי מוקדם של פתולוגיות ובכך לחסוך כסף, זמן וכאב ולהביא להקלה של ממש בחיי המטופלים.

Prof. Dr. Björn Schuller

Prof. Dr. Björn Schuller מאוניברסיטת אוגסבורג בגרמניה ומ-Imperial College באנגליה, המרצה האורח בסמינר, נתן הרצאה מרתקת שבה הוצגו מחקרים ואפליקציות רבות בתחום עיבוד אותות דיבור לצורך זיהוי רגשות ו-Well Being של ילדים ומבוגרים, תוך שימוש בטכנולוגיות המשלבות עיבוד תמונה ועיבוד דיבור. פרופ' Schuller הדגים אפליקציות לשיפור התקשורת של ילדים עם עיכוב התפתחותי, והמחיש עד כמה המחקר בתחומים אלו תורם לטיפול בבעיות שונות.

ד"ר עירית עופר, ראש המרכז לעיבוד שפה

בסמינר הוצגו גם עבודות מקומיות מעניינות וחדשניות. ד"ר יותם לוז, מחברת Verbal Communication Beyond הציג מחקר משותף עם קופ"ח מכבי בנושא זיהוי תמותה ואשפוזים על סמך biomarkers קוליים. ניר ינובסקי דגן מ"ישראל דיגיטלית" סקר את המהפכה המתרחשת בנושא בריאות דיגיטלית בישראל תוך הדגשת מענקי המחקר הרבים שמוקצים לטובת הנושא ע"י הממשלה. ד"ר אלכסנדר גולדין מחברת Alango הציג והדגים פלטפורמה חדשנית של מכשירי שמיעה יעילים ונוחים להפעלה, וד"ר עירית עופר הציגה את המחקר המשותף של ACLP עם המרכז הרפואי רבין בנושא אבחון פתולוגיות במיתרי הקול על בסיס אנליזה של אותות דיבור.