כנס אפקה לעיבוד דיבור 2017

בתחילת יולי נערך בהצלחה רבה, זו הפעם השמינית, כנס אפקה לעיבוד דיבור. בסיומו התקיים, כאירוע לוויין לכנס, הסמינר השנתי ללמידת מכונה לא מונחית. את הכנס ארגנה ד"ר עירית עופר, ראש מרכז אפקה לעיבוד שפה (ACLP) ואת הסמינר ארגן ד"ר איציק לפידות, חוקר בכיר במרכז. לכנס הגיעו כ 110 משתתפים, מהאקדמיה, מהתעשייה וממערכת הביטחון.
בכנס הרצו שני מרצים אורחים מחו"ל:
פרופ' Andreas Stolcke מ-Microsoft Research בארה"ב
פרופ' Jan "Honza" Černocký, מאוניברסיטת ברנו בצ'כיה
הם נתנו הרצאות מרתקות על המחקר העדכני בנושאי תמלול אוטומאטי בשפות שונות, כולל שפות עם מיעוט משאבי שפה המחייבות שימוש בשיטות מתקדמות ביותר של למידה עמוקה.

מצולמים: פרופ' Shai Ben-David, ד"ר עירית עופר - ראש המרכז לעיבוד שפה, ד"ר איציק לפידות,  פרופ' Jan "Honza" Černocký, פרופ' Andreas Stolcke ומר זאב ריבלין, מחברת אינטל.

הרצאת האורח בסמינר ניתנה ע"י פרופ' Shai Ben-David מאוניברסיטת ווטרלו בקנדה, שדיבר על הבעייתיות של אלגוריתמי אשכול והיכולת לבחון אותם. בנוסף, ניתנו גם בכנס וגם בסמינר הרצאות קצרות של חוקרים מהאקדמיה והתעשייה הישראלית בנושאים מגוונים כמו סינתזה של דיבור, זיהוי דובר עם טקסט נתון, המרת קולות, פענוח אותות נוירונליים בזמן דיבור, הורדת רעשים, שחזור אות דיבור מתוך וידאו שקט, ניתוח תמונות CT, זיהוי שפה ועוד.

הכנס מתקיים זו השנה השמינית ביוזמת ובהפקת המרכז לעיבוד שפה במכללת אפקה (ACLPׂ)