אם אתם לומדים הנדסה לתואר ראשון או שני או עתידים ללמוד את התחום, כדאי שתדעו מהי הדרך הנכונה לפלס לעצמכם את הקריירה עליה תמיד חלמתם.
שנת הלימודים האקדמית רק נפתחה וכבר החל מרוץ הסטודנטים אחר המשרה הראשונה בתחום, זו שתפתח להם את הדלת לקריירה מבטיחה. עולם ההנדסה והמקצועות הטכנולוגיים הוא בעל מאפיינים ייחודיים. רשימת המקצועות הולכת וגדלה ועמה גם דרישות המעסיקים.
אם אתם לומדים הנדסה לתואר ראשון או שני או עתידים ללמוד את התחום, כדאי שתדעו מהי הדרך הנכונה לפלס לעצמכם את הקריירה עליה תמיד חלמתם.ראשית, יש לבצע ניתוח של העיסוקים והתפקידים בתחום. ניתוח העיסוקים בשוק חשוב בכדי לדעת את מגוון התפקידים הקיימים והדרישות המצופות ממועמדים לעבודה. כיום בשוק ההנדסה ניתן למצוא את תפקידי ההנדסה הקלאסיים הבאים.
תפקידי הפיתוח: פיתוח ליבה, פיתוח לאחר בדיקות, פיתוח שמטרתו התאמת המוצר לצורכי הלקוח ועוד. עיקר הדרישה בתחום זה תתמקד ביכולת תכנות גבוהה והתמחות ספציפית באחד מתחומי המשנה.
תפקידי בדיקות התוכנה: מלבד הידע המקצועי רצוי לפנות למשרות אלה באם אתם אנשים שיודעים לחשוב בצורה שיטתית ויסודית. מעסיקים בתחום זה מחפשים אופי שמסוגל לעמוד מול אנשי הפיתוח, לבקר את תוצרתם ולקבוע כי צריך לחזור ולפתח מההתחלה.
תפקידי הנדסת מערכת והעברה מפיתוח לייצור: אלה תפקידי ה"קמב"ץ" של כל מערכת. תפקידים אלו בעלי אופי רוחבי מערכתי ולרוב מאופיינים בעבודה מול ממשקים רבים בארגון, עבודה עם ספקים ויכולת תקשורתית גבוהה.
תפקידי הנדסת תהליך והנדסת תחזוקה: אנשי ביצוע, כאלה שמסוגלים להיות הסמכות המקצועית מול עובדי הייצור ובעלי יכולת הבנה של ייעול תהליכים. לצד זאת נדרשת הבנה של ניהול התהליך ועבודה מרובת ממשקים: ספקים, אנשי המערכת ועבודת שטח.
תפקידי ממשק לקוח: בתחום זה ניתן למצוא משרות של הנדסת מכירות, תמיכה, הנדסת אפליקציה, יישום, ניתוח מערכות ועוד. כאן עיקר הדגש של המעסיק יינתן על שילוב יכולות בינאישיות גבוהות, ייצוגיות, תפיסה שירותית ויכולת ללמוד אפליקציות וגישה טכנית מעולה. גם יכולות הדרכה יסייעו מאוד. לכך יש להוסיף עצמאות ומסוגלות לעמוד בין הלקוח לבין גורמים פנים ארגוניים.
נוסף לכך יש לבחון את החברות גם בפרמטרים המגדירים תרבות ארגונית דוגמת פעילות החברה ביחס לשוק מקומי או גלובלי, מידת המורכבות הטכנולוגית של המוצרים בפיתוח ומספר העובדים בארגון.