פרויקט גמר בנושא - ניצול חום מטורבינות רוח

אור ראודינסקי, סטודנט להנדסה מכנית, נבחר להציג את פרויקט הגמר שלו בנושא "ניצול חום מטורבינות רוח" בהנחיית ד"ר מילאד חמיסה, בפני סגל המחלקה להנדסה מכנית והנדסה רפואית.

במהלך שנת הלימודים עבד אור על פרויקט הגמר שלו באוניברסיטה הטכנית של ברלין - TU Berlin, שם שהה במשך חצי שנה מיוזמתו האישית בתמיכת מכללת אפקה שהעניקה לו מלגה צנועה לצורך הנסיעה.
אור הצטרף לצוות מחקר אנרגיית רוח באוניברסיטה המונה סטודנטים לתואר שני ודוקטורנטים, ובהנחיית Dr.-Ing. George Pechlivanoglou, מומחה עולמי בתעשיית אנרגיית הרוח, החל בעבודה על הפרויקט.

מטרת הפרויקט הנה להעלות את הנצילות הכללית של טורבינות רוח בקרבה לאזורי מגורים, מסחר וחקלאות ולצמצם את עלויות האנרגיה לסקטורים אלו. הרעיון שנבחן כפתרון, הוא הובלת נוזל עבודה מהטורבינה אל בתים, משרדים, מלונות חממות ועוד, כך שישתלבו עם מערכות הסקה, חימום מים וחום תהליכי. מן המחקר שהציג אור עולה כי הפתרון המוצע ישים ויכול לצמצם משמעותית עלויות ייצור אנרגיה ופליטת מזהמים בתנאים מסוימים.