אפקה דורגה במקום ה-5 בקטגוריית ניהול משברים במדד הבינלאומי WURI

אפקה דורגה במקום ה-5 מבין מוסדות אקדמיים בעולם

הישג ישראלי יוצא דופן – מכללת אפקה דורגה במקום ה-5 בקטגוריית ניהול משברים בדירוג בינלאומי של מוסדות אקדמיים

במדד ה-WURI (World’s Universities with Real Impact) השנתי לדירוג עולמי של מוסדות אקדמיים דורגה מכללת אפקה במקום ה-5 בקטגוריית התמודדות עם משבר הקורונה בגין היוזמה שלה ללמידה היברידית שמאפשרת לכל תלמיד ב-52 הכיתות והמעבדות במכללה ללמוד בו זמנית, הודות להשקעה טכנולוגית בציוד חדשני בכיתות הלימוד, בציוד המרצים ואף בערכות מעבדה ניידת שחולקו לסטודנטים.

המדד היוקרתי בוחן כ-300 מוסדות להשכלה גבוהה מ-60 מדינות ברחבי העולם ב-6 קטגוריות שונות: יישומים בתעשייה, רוח יזמית, ערך אתי, ניידות סטודנטים ופתיחות, ניהול משברים ותעשייה 4.0 על התקדמות במהלך המהפכה התעשייתית הרביעית.
בין המוסדות שדורגו, אוניברסיטת הרווארד, MIT, סטנפורד, פרינסטון, אוקספורד והאוניברסיטה העברית.
זו השנה השנייה ברציפות בה המכללה מדורגת בעשירייה הפותחת של קטגוריית ניהול המשברים, כאשר בשנה שעברה דורגה במקום ה-9, והשנה עלתה לחמישייה הפותחת עם דירוגה במקום החמישי והמכובד.

השנה התווספה למדד קטגוריה חדשה, תעשייה 4.0 שעוסקת בהתקדמות במהלך המהפכה התעשייתית הרביעית באמצעות טכנולוגיה דיגיטלית, בינה מלאכותית, ביג דאטה, שירותי ענן בלוקצ'יין ועוד.
'אפקה' דורגה בקטגוריה זו במקום ה-26 (כאשר באותה הקטגוריה, אוניברסיטת אוקספורד דורגה במקום ה-49), בין היתר בזכות הקדשת מעבדה ייעודית לטובת העיסוק בטכנולוגיות של המהפכה התעשייתית הרביעית, הכוללת טכנולוגיות מתקדמות, כמו זרועות רובוטיות. לצד זאת, המכללה מציעה קורס להדפסה בתלת מימד, תחום שסומן כמיומנות משמעותית בתעשיית המחר.

פרופ' עמי מויאל, נשיא אפקה – המכללה האקדמית להנדסה בתל אביב: "כמוסד לחינוך מהנדסים, אנו צריכים להתאים את עצמינו למציאות משתנה, או משברית, וכך עשינו. התאמנו וציידנו את כל כיתות ומעבדות מכללת אפקה ללמידה שיתופית היברידית בה חלק מהסטודנטים בכיתה וחלק מחוצה לה על מנת לקיים למידה רציפה מבלי לפגוע בתהליך החינוכי של הסטודנטים שלנו להנדסה״.