תוכנית WeWomen Afeka להעצמה מקצועית רב דורית

בתמונה, מימין לשמאל, שרשרת החניכה של הגב' זיוה פתיר (שנייה משמאל): התלמידה שקד סופר, הבוגרת המנוסה שחף פורת, הסטודנטית קימברלי אדרי והבוגרת הג'וניורית חן חורש.

תוכנית WeWomen Afeka להעצמה מקצועית רב דורית

ביום שישי האחרון הושקה באירוע מרגש תוכנית WeWomen Afeka להעצמה נשית רב-דורית בתחומי ההנדסה וההיי-טק. תוכנית WeWomen Afeka היא תוכנית ייחודית וראשונה מסוגה, במרכזה שרשרת חניכה, בה כל חוליה מעניקה לחוליה הבאה ידע, כלים ומנטורינג אישי ובכך חונכת את דור ההמשך. שרשרת החניכה כוללת חיבורים בין אישה בכירה בתעשייה החונכת בוגרת מנוסה, בוגרת מנוסה החונכת בוגרת ג'וניורית, בוגרת ג'וניורית החונכת סטודנטית וסטודנטית החונכת תלמידת תיכון. התלמידות המשתתפות לומדות במגמות מדעיות-טכנולוגיות בבתי ספר בהם אפקה מעורבת חברתית.

מטרת התוכנית, לצד קידום המשתתפות ברמה האישית, היא הפצת המסר כי מקצוע ההנדסה הינו יצירתי וערכי. כך הופכות משתתפות התוכנית לסוכנות שינוי, שביכולתן להשפיע על תפיסתן של נשים את העולם הטכנולוגי בכלל וההנדסה בפרט, כתחום מקצועי המקדם ומפתח הצלחה מקצועית עבור נשים בכל שלבי החיים.

תוכנית WeWomen Afeka היא יוזמה של מדור קשרי בוגרים, אשר גם יצק אליה את התוכן, והיא אומצה על-ידי המכללה כתוכנית דגל בהובלתה של דקאנית הסטודנטים עו"ד קרן בן חיים. עמותת Prowomen אשר הקימה השנה את מועדון Prowomen אפקה לקידום הנושא בקרב הסטודנטיות, חברה גם היא לתוכנית ומסייעת בהפעלתה.

הגב' זיוה פתיר, חברת חבר הנאמנים של אפקה, יחד עם בני משפחתה, נותנים חסות לתוכנית לזכרו של בעלה של זיוה אל"מ (במיל') אבי פתיר ז"ל. הגב' פתיר אף לוקחת חלק פעיל בתוכנית כיושבת ראש ועדת ההיגוי, כמנטורית בראש שרשרת חניכה וכמי שגייסה את המנטוריות הבכירות הנוספות המשתתפות בתוכנית: ד"ר מלכה ניר, פרופ' מינה טייכר לצד הגב' רוני רוס חברה בוועד המנהל של אפקה והגב' דליה נרקיס, חברה בחבר הנאמנים של אפקה
אירוע ההשקה התקיים באפקה בנוכחות כל משתתפות התוכנית. עו"ד מיכל קוגן, מנהלת תוכניות מיוחדות בעמותת Prowomen הנחתה את האירוע, בו שמעו הנוכחות ברכות מעצימות מפיהן של מנכ"לית המכללה רו"ח מירי אורן, המשנה לנשיא לעניינים אקדמיים ד"ר ענת רטנובסקי והגב' זיוה פתיר, שאף חלקו עם כולן חוויות מההתפתחות המקצועית האישית שלהן. עוד נכחו באירוע היועצת לנשיא לענייני מגדר הפרופ' דליה פישלוב וראש מטה לשכת הנשיא הגב' מיכל גשרי, האחראית על גיוס משאבים.

במהלך אירוע ההשקה שמעו הנוכחות הרצאת אורח מעוררת השראה של הגב' ריקי אפרים לדרמן, מנהלת חטיבה-אופטימה בחברת אמדוקס, ששיתפה בתובנות לבניית קריירה ולאחר מכן השתתפו בסדנת מנטורינג להתנעת מפגשי החניכה בהנחיית ד"ר ענת טרייסטר-גורן.
בתמונה, מימין לשמאל: רו"ח מירי אורן, ד"ר ענת רטנובסקי, מיכל גשרי, דניאלה קהת, ריקי אפרים לדרמן, עו"ד קרן בן חיים, דגנית ציטרין בר-און ועו"ד מיכל קוגן.

תוכנית Afeka WeWomen תפעל במהלך כל סמסטר ב' ותארח נשים המכהנות בתפקידי מפתח בתעשייה ובסיומה יתקיים מיני האקתון הנדסי בנושא קיימות, במטרה לתרגל מיומנויות מהעולם המקצועי המשותף