מהנדסי העתיד - עובדים בבוקר, לומדים בערב: מסלול הלימודים שמקנה לכם את המקצוע המבוקש ביותר, בשעות שנוחות לכם

תואר ראשון בהנדסה הוא תחום הלימודים המבוקש ביותר, בשל הביקוש הרב למהנדסים ותנאי השכר שלהם. מסלול הערב של מכללת אפקה להנדסה בתל אביב, מאפשר לשלב לימודים עם עבודה או צרכים אחרים ולסלול את הדרך לקריירה מתגמלת, יציבה ומוערכת.

תחום ההנדסה הוא תחום הלימודים המבוקש ביותר בישראל בשנתיים האחרונות. על פי נתוני המועצה להשכלה גבוהה, אחד מכל חמישה סטודנטים לומד הנדסה לנוכח היציבות המקצועית, אפשרויות התעסוקה המגוונות ותנאי ההעסקה שנותרים אטרקטיביים גם בתקופות חירום. למעשה, נגיף הקורונה שמשפיע בימים אלו על כל המשק בישראל לא רק שלא צפוי לפגוע בביקוש למהנדסים אלא צפוי להישאר יציב ואף לעלות. זאת, מפני שמי שעומד מאחורי הפיתוחים והפתרונות ההנדסיים הרבים שנוצרו בימי הקורונה הם המהנדסים השונים, לדוגמא את הטכנולוגיות לאבחון ובדיקות מרחוק פיתחו מהנדסים רפואיים, אלו שבנו רובוטים ופיתחו מערכות הנשמה היו המהנדסים המכניים, מהנדסי החשמל היו שותפים למחקר ייחודי של עיבוד אותות דיבור וקול לזיהוי מקדים של תסמיני קורונה, מהנדסי התוכנה פיתחו ומפתחים אפליקציות שרלוונטיות מתמיד לשגרת החיים החדשה שלנו ואילו מהנדסי תעשייה וניהול יודעים לנתח, לדמות מגוון רחב של תרחישים ולקבל החלטות על סמך סנכרון והצלבה של כל המידע הרלוונטי. לאור זאת, נראה שגם בשנים הקרובות נמשיך לראות מגוון רחב של פיתוחים טכנולוגיים פורצי דרך וביקוש רב למהנדסים שמסוגלים להוביל אותם.

"מערכת השעות מותאמת לצרכים שלי"

עד שגם אתן ואתם תובילו פיתוחים כאלה, לימודי ההנדסה באפקה, המכללה האקדמית להנדסה בתל אביב, מאפשרים לכם לבחור בין מסלול בוקר או ערב בהתאם להעדפה ולנוחות שלכם. תוכניות הלימודים המגוונות במסלול הערב מותאמות לאנשים עובדים ומאפשרות לשלב עבודה עם לימודים ולסלול את דרככם למקצוע נחשק, מבוקש ויוקרתי. לצדם חיילים וחיילות, תלמידי ותלמידות תיכון, אימהות וכל מתעניין או מתעניינת שעומדים בתנאי הקבלה יכולים ללמוד במסלול הערב מכל שיקול שהוא.

קולין ידגר, סטודנטית שנה א' להנדסת חשמל באפקה וקצינה בחיל האוויר מספרת כי "מסלול הערב מאפשר לי לשלב בין הקריירה הצבאית ללימודים. כמי שמשרתת בדרום אבל לומדת וגרה במרכז, מערכת השעות מותאמת לצרכים ולהתנהלות שלי ומאפשרת לי לרכוש מקצוע ולהרחיב את אפשרויות התעסוקה בעתיד".

מגוון רחב של תוכניות

מערכת השיעורים בלימודי הערב של אפקה נפרסת לאורך ארבעה ימים בשבוע בלבד, תוך התאמה לצרכים הייחודיים של סטודנטים במסלול. התואר במסלול נמשך כ-5 שנים במקום 4 שנים וכולל שלושה סמסטרים בשנה (חורף, אביב, קיץ). היקף הלימודים נע בין 20-25 שעות בשבוע אך עשוי גם להגיע לכ-30 שעות בסמסטר הקיץ. חשוב להביא בחשבון כי נעשים מאמצים לקיים את הבחינות בשעות הערב, בהתאם למסלול אך לעתים הן עשויות להתקיים גם בבוקר.

המכללה מציעה מגוון רחב של תוכניות לתואר ראשון (B.S.c) בהנדסת חשמל, הנדסת תוכנה, הנדסה מכנית, הנדסת תעשייה וניהול וכן מדעי המחשב.