מהי התוכנית בהנדסה מכנית עם מדעי המחשב*?
תואר ראשון בהנדסה מכנית משלב בין מדעי היסוד למדעי ההנדסה. מהנדס מכני מפתח, מתכנן ושולח לייצור לתחזוקת מערכות מכניות מורכבות. דוגמאות למערכות אלו הן כלי רכב ורכבים אוטונומיים, מנועים, בתים חכמים ומבנים, מערכות להפקה וניצול אנרגיה, מערכת מיזוג אוויר, מערכות ייצור ועוד. למעשה, כל מערכת הכוללת חלקים נעים או שימוש באנרגיה, מצריכה מעורבות של מהנדס מכני בפיתוחה, תכנונה וייצורה. מטרת התוכנית היא להכשיר מהנדס בעל ידע רחב במקצועות יסוד הנדסיים וניסיון מעשי בטכנולוגיות לפיתוח מערכות מכניות ומערכות מורכבות המשלבות מספר תחומים. השילוב עם לימודי מדעי המחשב, כולל בתוכו הבנת העקרונות של מערכות ממוחשבות, רקע מתמטי נרחב, קורסים בייצוג מידע, אלגוריתמים, ארכיטקטורה ומערכות הפעלה לצד ניתוח ויישום אלגוריתמים לפתרון בעיות. השילוב בין התוכניות מקנה לבוגרים ערך מוסף בבואם לתכנן ולהפעיל מערכות, כמו גם יכולות תכנות ויישום של יישומים שונים בתחום ההנדסה המכנית.
מכללת אפקה היא המוסד האקדמי היחיד בישראל שמוסמך להעניק תארים בהנדסה מכנית עם מדעי המחשב, וזאת לאחר שזיהתה את הביקוש למהנדסים המחזיקים גם ביכולות ומיומנויות מעולמות מדעי המחשב. שילוב ייחודי ובלעדי זה, מקנה לסטודנטים לראשונה אפשרות לצאת בתום ארבע שנות לימוד עם תואר אקדמי איכותי, מיומנויות פרקטיות ומבוקשות בתעשייה ואף חוסך מהם את הצורך בהשלמות או רכישת ידע נוסף בסיום התואר.
*בסיום הלימודים יקבלו הבוגרים תעודת תואר ראשון בהנדסה (B.Sc.) עם “חוג לאחר התואר” במדעי המחשב

מה ההבדל בין לימודי הנדסה מכנית עם מדעי המחשב ובלעדיו?
תכנית הלימודים של בהנדסה מכנית באפקה מאפשרת לסטודנטים לרכוש תואר פרקטי במקצוע מרתק ומוערך באחד מתחומי ההנדסה הקלאסיים והיציבים, המציע תנאי שכר ועבודה מהטובים במשק הישראלי. בוגרי התוכנית בהנדסה מכנית עם חוג לאחר תואר במדעי המחשב יוכלו להשתלב בתחומי התכנות, הרובוטיקה, הייצור המתקדם, הבינה המלאכותית – המהווים את העתיד של תחום ההנדסה המכנית ותעשיית ההייטק.
אפשרויות תעסוקה
בוגרי התוכנית יוכל להשתלב בתפקידי מפתח שונים במחלקות התכנון, הפיתוח, הייצור, והתחזוקה ואף להתפתח מקצועית לתפקידי ניהול בכירים בארגונים, חברות ומוסדות מובילים בתעשייה במגזר העסקי והפרטי בתחומי: ההייטק, הטכנולוגיה, הביטחון, הממשלה, הרפואה, התשתיות, ועוד.
נתוני הלמ"ס מצביעים על ביקוש הולך וגובר למהנדסים ומפתחי תוכנה, ונכון לנובמבר 2019, קיימות במשק 9,100 משרות פנויות של מהנדסים – המהוות כ-10% מכלל המשרות הפנויות במשק. גם ברשות החדשנות מדווחים על מחסור של כ-15 אלף משרות של מהנדסים בתעשייה.