מהי התוכנית לתואר ראשון בהנדסת חשמל עם מדעי המחשב?
תוכנית הלימודים מעניקה לסטודנטים ידע מקיף בנושאים מדעיים והנדסיים, לצד מגוון רחב של כלים ויכולות, שיאפשרו למהנדסי העתיד לתכנן ולפתח מערכות מתקדמות, ולהתמודד עם אתגרים עתידיים במגזרי התעשייה השונים. כגון: תקשורת אלחוטית, סלולארית ולוויינית, שבבים, עיבוד אותות, תמונה ומידע, אלקטרוניקה ביתית, מערכות קול ושמע, אלקטרואופטיקה, כמו גם מערכות בקרה של מכונות, מטוסים, טילים, רובוטים, ועוד.
שילוב של לימודי הנדסת חשמל עם מדעי המחשב, מקנה לסטודנטים ידע, יכולות ומיומנויות נרחבים המשלימים זה את זה בהיבט של הפן החומרתי והתכנתי. שילוב זה מעניק לבוגרי התוכנית בידול תחרותי והתאמה לתעסוקה בתעשייה המובילה את חזית הטכנולוגיה וההנדסה ובתעשיית ההייטק בפרט.
*בסיום הלימודים יקבלו הבוגרים תעודת תואר ראשון בהנדסה (B.Sc.) עם “חוג לאחר התואר” במדעי המחשב

מה ההבדל בין לימודי הנדסת חשמל עם מדעי המחשב ובלעדיו?
תחומי הנדסת החשמל מקנים לבוגר מנעד רחב של תחומי עיסוק מדעיים והנדסיים הנוגעים למרבית מגזרי התעשייה. שילוב הלימודים עם מדעי המחשב מותאם לצרכי התעשייה ומבוצע על רקע ביקוש למהנדסים בעלי ידע בתכנות ומיומנויות תוכנה ואלגוריתמיקה, לצד ההבנה ההנדסית. לאור זאת, שילוב זה מרחיב עד מאד את המנעד ומקנה לבוגרים את התשתית לעסוק בנוסף לכל תחומי החשמל והאלקטרוניקה גם בתחומי תוכנה, על קשת תחומיה.
אפשרויות תעסוקה
תואר ראשון בהנדסת חשמל מאפשר להשתלב בקשת רחבה מאוד של חברות כגון: חברות הייטק, תעשייה בטחונית, מפעלים ציבורים ופרטיים ועוד. השילוב עם לימודי מדעי המחשב, מקנה לבוגרים את היכולת להשתלב גם בתחומי התכנון והפיתוח של אלגוריתמיקה, מערכות ויישומי תכנה מתקדמים במערכות אלקטרוניות, חשמילות ובכלל וכן סולל את דרכם לעמדות מפתח בתחום.