הנדסה והיי-טק: ניהול קריירה
12.02.2013
אני כ"מוצר" בשוק העבודה
בשוק העבודה של היום, כאשר מספר המועמדים עולה על מספר המשרות המוצעות, יש צורך בניהול אסטרטגיה ואימוץ חשיבה שיווקית, יותר מתמיד. סטודנטים רבים מגיעים אל משרדי הייעוץ של ההכוון התעסוקתי במכללת אפקה, במטרה להתחיל בתהליך חיפוש עבודה כדי לרכוש ניסיון ולמצוא עבודה בתחום הלימוד שלהם ללא הכנה בסיסית זו. דוגמא לדיאלוג המתקיים חדשות לבקרים:
"יועצת תעסוקה: שלום, איך אפשר לעזור לך? סטודנט : אני מחפש עבודה בתחום יועצת תעסוקה: למה בדיוק אתה מתכוון כשאתה אומר בתחום? סטודנט: בהנדסה, באלקטרוניקה, נו, את יודעת..."
אנחנו מאמינים שעם הגדרת מטרה לקריירה לטווח הקצר ולטווח הארוך ובהתאם לכך, בנית אבני דרך ותוכנית פעולה, אנו מגדילים את השליטה בתהליך חיפוש עבודה והסיכוי להצליח עולה. מומלץ להתייחס לתהליך חיפוש עבודה כאל תהליך ניהול מוצר:
- אני מוצר בשוק העבודה
- המעסיק הוא הלקוח
- מסמך קו"ח הוא הפלייר השיווקי
- הבנת דרכים לחיפוש עבודה שווה לאיתור לקוחות פוטנציאליים
- ראיון העבודה הוא פרזנטציית המכירה
התהליך הראשון באימוץ חשיבה שיווקית, הוא הגדרת מטרות:
מטרה לטווח הארוך – משרת החלום
מה אני רוצה להשיג עבור הקריירה שלי בטווח הארוך, מה החלום שלי? למה בכלל החלטתי על לימודי הנדסה, מה אני רוצה להיות כשאהיה גדול? רק כאשר אגדיר לעצמי יותר בבירור את הכיוון הכללי אליו אני שואף, אוכל להמשיך ולפרוט את המטרות בדרך לשם ולבנות אסטרטגיה. דוגמאות למטרות בטווח הארוך: לפתוח משרד ייעוץ משלי, להיות מנהל פרויקטים, להפוך להיות מומחה בתחומי, מנכ"ל, מנהל פיתוח, מנהל תפעול וכו'.
קידום ופיתוח קריירה:
באופן כללי ניתן להגדיר שלושה סוגים של התפתחות וקידום בקריירה:
- מסלול טכני/הנדסי ,הכולל הרחבה של עולם הידע והפיכה למומחה בתחום מסוים.
- קידום ניהול-טכנולוגי, ראש צוות, מנהל מחלקה, מנהל תחום וכו'
- קידום רוחבי הכולל מעבר בין תפקידים שונים ממחלקות שונות.
מטרה לטווח הקצר – הצעד הראשון לקראת הגשמת החלום:
מכאן נשאל את עצמנו מהו הצעד הראשון שאני צריך לעשות ע"מ להיכנס למסלול המתאים לי ושיגשים את המטרות שהצבתי לעצמי בטווח הארוך? צעד זה, יהווה המטרה בטווח המיידי, כלומר התפקיד אליו אני מכוון היום בעודי סטודנט להנדסה. תמיד אשאל כיצד המשרה שאני מבצע היום מקדמת אותי לקראת משרת החלום בטווח הארוך.
סוגי תפקידים קיימים:
ישנם מגוון תפקידים אותם ממלאים מהנדסים בשוק העבודה. הרבה סטודנטים מכירים את משרות הפיתוח והבדיקות, אבל חשוב להיחשף לאפשרויות נוספות, למשל הנדסת ייצור, הנדסת אינטגרציה ומעבר מפיתוח לייצור, הנדסת שיטות, תמיכה הנדסית, שיווק והנדסת מכירות.
זיהוי קהל היעד והגדרת לקוחות פוטנציאלים:
חשוב להבין את ההבדלים בין סוגי ארגונים שונים, האם לעבוד בחברת הי-טק או בחברה בתחום התעשייה הביטחונית או אולי בתעשייה המסורתית במפעלים הגדולים? האם בחברת הי-טק גדולה או סטארט אפ? האם במשרד ייעוץ הנדסי או בחברת מיקור חוץ (outsourcing)? בבחירת סוג הארגון חשוב להבין שאין נכון או לא נכון, יש מאפיינים כללים לכל סוג ארגון וחשוב להבין האם המאפיינים הללו מתאימים לאישיות ולכישורים של כל אחד ואחת.
מה מתאים לי?
לאחר שבחנו את סוגי הארגונים, התפקידים ודרכי קידום מקצועי, נשאל מה מתאים לי, במה אני טוב, מה אני אוהב?
- למשרת פיתוח יתאים אדם בעל תפיסה אנליטית, יכולת עבודה יצירתית, יכולת ישיבה לשעות ממושכות מול מחשב, יכולת ירידה לפרטים וחשיבה יסודית ומעמיקה.
- לבדיקות QA או שיפור שיטות יתאים יותר אדם בעל אישיות דומה, אך ביקורתי בחשיבה ושיטתי, בשילוב חשיבה מערכתית.
- לתפקידי מערכת, העברה מפיתוח לייצור ואינטגרציה יתאים מי שמחפש עבודה דינמית, חשיבה רוחבית ומערכתית, עם ממשקים מרובים מול מס' רב של משימות וגורמים.
- פרופיל דומה של אישיות בשילוב יכולות הדרכה ושירותיות יתאים יותר למשרות הדרכה, תמיכה, הטמעה והנדסת אפליקציה.
- לתפקידי שיווק וPre-Sale נדרשת תפיסה מכירתית, ייצוגיות, עבודת שטח דינמית, שילוב של יכולות הנדסיות גבוהות ויכולות בינאישיות מפותחות.
כמובן שמדובר כאן במאפיינים מאוד כללים ונראית שונות בדרישות המשרות והתפקידים בין חברות שונות. ניתוח זה יאיר את דרכנו במבוך התפקידים והחברות בשוק העבודה.
מרגע שהגדרנו מטרה לטווח הארוך ומטרה לטווח המיידי, זיהינו מיהם הלקוחות הפוטנציאלים (סוגי ארגונים) ,עלינו להבין את הממשקים המשותפים בין המטרות שלנו לבין צורכי הלקוח.
זיהוי צרכי הלקוח
ע"מ לזהות מהם צרכי הלקוח, מה המעסיק מחפש בשוק העבודה, מומלץ לעיין במשרות המתפרסמות ולנתח את דרישות השוק.
מהו השוק בו אנו פועלים? אנו מזהים שלושה סוגים של שווקים בתחום ההנדסה:
- שוק המשרות למהנדסים בעלי ניסיון
- שוק בוגרים טריים
- שוק משרות לסטודנטים
בשוק המשרות לסטודנטים, ישנם קווים כללים של דרישות המעסיקים שעליהם ניתן להצביע:
- יתרת לימוד שנתיים לפחות – הסיבה לכך המעסיק משקיע רבות בהכשרת העובד, נקודת הזמן של סיום התואר היא לרוב מלמדת על סיום הסטאטוס בחברה או בתפקיד ולכן המעסיק ירצה להבטיח, עד כמה שניתן, העסקת הסטודנט לתקופה שבה יניב תפוקה המצדיקה את ההשקעה בהכשרתו. מכאן שהזמן המומלץ להתחיל לחפש משרת סטודנט מקצועית, היא לקראת סוף שנה ב'.
- מוכנות למתן 3 משמרות לפחות, 20-25 שעות שבועיות.
- הצטיינות בלימודים ו/או רקע צבאי רלוונטי יהוו יתרון משמעותי.
התאמת המוצר לצורכי הלקוח
השלב הבא יהיה ניסוח קורות החיים בהתאם למשרה. יש לזהות את הדרישות הספציפיות לתפקיד ו/או לחברה, ולהדגיש את הכישורים והידע הרלוונטיים במידה וקיימים כמובן בקורות החיים.
לאחר תהליך הניתוח המוצע הדיאלוג שלנו עם סטודנט נראה שונה לגמרי:
"יועצת תעסוקה: שלום, איך אפשר לעזור לך? סטודנט : אני מחפש עבודה בתור מהנדס אלקטרוניקה בתחום RF בחברות ביטחוניות מתוך מטרה להפוך להיות מנהל פיתוח בעתיד. יועצת תעסוקה: מצוין, יש מס' חברות בתחום ה- RF עמן אנו עובדים, נשמח להפנות את קו"ח שלך אליהן".
משרות בתחום ההנדסה תוכלו למצוא במדור דרושים.