ציוני דרך

1996

אינג' אלחנן אילת - מייסד המכללה ונשיאה הראשון

מכללת אפקה ללימודי הנדסה גבוהה פתחה את שעריה, לאור החלטה ממסדית משנת 1994 להקמת מכללות טכנולוגיות שאינן אוניברסיטאות ברחבי הארץ. מאז הקמתה, מתאפיינת פעילות המכללה בעשייה מניבה ובלתי מתפשרת הממוקדת בלימודי הנדסה גבוהה, הנחלת מצוינות אקדמית ויצירת סביבת לימוד מיטבית, המהווים מוקד משיכה למאות סטודנטים הפוקדים את שערי המכללה מידי שנה.

השנים הראשונות

• מתחילת דרכה פעלה אפקה כחלוצה לפני המחנה והייתה היחידה שנבחרה מתוך 6 מוסדות ממרכז הארץ שהגישו תכניות לימוד למועצה להשכלה גבוהה.
  • בהמשך, ממכללה צעירה שפעלה בתוך קמפוס אוניברסיטת תל-אביב הפכה, תוך שנתיים בלבד, למכללה עצמאית, הן מבחינה אקדמית והן מבחינה מנהלתית, ועברה לקמפוס הקריה ללימודי הנדסה וטכנולוגיה שבנאות אפקה, תל אביב, בו היא פועלת עד היום.
  • בד בבד קיבלה מהמועצה להשכלה גבוהה (מל"ג) אישור להעניק תואר ראשון .B.Sc בתחומי הנדסת חשמל ואלקטרוניקה, הנדסה מכנית ומערכות והנדסת תוכנה.

2002

פרופ' מרדכי (מוטי) סוקולוב - תחילת כהונה כנשיא מכללת אפקה

2005

עם הרחבת הפעילות האקדמית ולנוכח גידול שחל במספר הסטודנטים, נחנך בצמוד לקמפוס הקריה מתחם לימודים נוסף, מתחם ה"פיקוס"

עשייה ענפה ומוניטין חוצה גבולות

2007

קיבלה אפקה מהמל"ג אישור לפתיחת המחלקה להנדסת תעשייה וניהול ולהעניק תואר ראשון .B.Sc בהנדסת תעשייה וניהול.

2008

העניק המל"ג אישור לפתוח את המחלקה להנדסה רפואית ולהעניק תואר ראשון .B.Sc בהנדסה רפואית.

2010

נפתחה באישור המל"ג המחלקה להנדסת מערכות יחד עם הענקת הסמכות להעניק תואר שני .M.Sc בהנדסת מערכות.

2011

• לנוכח המצוינות האקדמית ששיקפה פעילות המכללה בכל תחומי העשייה, המשיכה מגמת הצמיחה באפקה ובשנה זו התקבל אישור מהמל"ג לפתוח את המחלקה השנייה לתואר שני בהנדסה ולהעניק תואר שני .M.Sc בהנדסת אנרגיה. בנוסף, אושרו שני מסלולי התמחות בחומרים וברכב במחלקה להנדסה מכנית.
  • בשנה זו שוב נחשף המימד החלוצי של אפקה, עת המוניטין שלה חצה גבולות והיא זכתה להכרה בינלאומית כמוסד האקדמי הישראלי הראשון, שהתקבל לארגון CDIO היוקרתי, המאגד עשרות מוסדות אקדמיים מובילים ברחבי העולם להכשרת מהנדסים.
  • במקביל, נחנך בניין מעבדות חדש, מהמתקדמים בעולם ההנדסה. הבניין שהוקם על בסיס תפיסת הלימוד הרב-תחומית של המכללה כולל 30 מעבדות ומרחבי מחקר המאובזרים בציוד חדשני המאפשר טכנולוגיות למידה ומחקר מתקדמות.
  • מסורת של חשיבה פורצת דרך - במהלך אותה שנה הוקמו 9 מרכזי "מפי"ת" (מחקר, פיתוח וייעוץ לתעשייה) של אפקה.
  • גם בשנה זו לוותה העשייה האקדמית בקבלת אישורי המל"ג לפתוח במחלקה להנדסת תוכנה מסלול לימודים חדש בתחום תוכנה למערכות ניידות, ולפתוח במחלקה להנדסת חשמל שבעה מסלולי לימודים חדשים בתחומי עיבוד אותות, עיבוד תמונה ווידאו, תורת התקשורת, השכבה הפיזית של התקשורת, מחשבים, מערכות הספק, מערכות אנרגיה והינע חשמלי.

2013

נפתחה באישור המל"ג המחלקה השלישית ללימודים לתואר שני בהנדסה וניהול מערכות שירות.

פרופ' עמי מויאל - תחילת כהונה כנשיא מכללת אפקה
  • נפתחה באישור המל"ג המחלקה הרביעית ללימודים לתואר שני בהנדסה וניהול מערכות תשתית.
  • סקר התאחדות הסטודנטים - מכללת אפקה דורגה ראשונה כמוסד הלימודים שהכי טוב ללמוד בו, הסקר נערך בקרב כל המוסדות האקדמיים ללימודים בארץ! עם פתיחת שנת הלימודים תשע"ה, מפורסם סקר התאחדות הסטודנטים הארצית בעיתון ידיעות אחרונות, הקובע כי אפקה היא מוסד הלימודים בו הכי טוב ללמוד. בנוסף, אפקה דורגה במקום הראשון כמוסד הלימודים בו רמת הקורסים הכי גבוהה, ובמקום הראשון בו המתרגלים הכי טובים.
  • השקת פעילות מדע בכיף - חשיפת בני הנוער לאקדמיה ההנדסית-טכנולוגית, מציגה בפניהם את מגוון תחומי המדע והטכנולוגיה ועוזרת להם לכוון את שאיפותיהם האקדמיות לכיוון זה. הפעילות מיועדת לבני נוער בכיתה ז'-יב', כשבמקביל אנו מפעילים פעילויות המותאמות לאוכלוסיות מיוחדות כמו נוער מחונן, נערות ובני מיעוטים .

• אפקה מציינת את שנת ה-20 לקיומה
  • הנשיא ה-9 של מדינת ישראל, מר שמעון פרס הוא הראשון שנבחר ע"י הועדה להענקת תארי עמית כבוד של אפקה וקיבל את 'תואר עמית כבוד של אפקה' בטקס הענקת תארים שנערך לראשונה בהיכל התרבות בת"א, לצד הענקת התארים של המכללה וכחלק מאירועי 20 שנה להקמתה. את התואר העניקו לפרס נשיא המכללה, פרופ' עמי מויאל, האלוף (מיל') דני רוטשילד המכהן כיו"ר חבר הנאמנים של המכללה ויו"ר הוועד המנהל של המכללה, הרצל שלם. הועדה שמונתה על ידי המכללה בחרה להעניק את התואר לפרס על היותו מוביל דרך ובעל חזון ברתימת המדע והטכנולוגיה לטובת פיתוחה של מדינת ישראל.
    בדברים שנשא פרס מול 400 מהנדסים ומהנדסות צעירים, בוגרים ומוסמכים, שנכחו בקהל אמר פרס: "אתם, המהנדסים הבאים של ישראל, מוכיחים שאפשר להפוך את הבלתי אפשרי לאפשרי, גם בזמנים קשים. יש לנו מדינה קטנה עם הון אנושי ענק ורחב. חוזקה של ישראל טמון ביצירתיות הטכנולוגית של הדור הצעיר". פרס הוסיף בחיוך לצעירים כי "ממרומי גילי, אני יכול לומר שאתם צוציקים".

• נפתחה באישור המל"ג המחלקה החמישית ללימודים לתואר שני במערכות תבוניות.