לשכת הנשיא

תפקידם של המהנדסים והמהנדסות חשוב היום יותר מתמיד. ביכולתם לסייע לעמנו להתגבר על המשבר, למצוא את הכוחות להתמודד עם האתגרים שיביא עימו ולבנות עתיד טוב יותר עבור כולנו.

פרופ' עמי מויאל
נשיא מכללת אפקה

דבר הנשיא

פתיחת שנת הלימודים תשפ"ד בצל מלחמת חרבות ברזל

מהנדסים ומהנדסות ממלאים תפקיד חשוב בחברה הישראלית. הם אחראים לתכנון, פיתוח וניהול של מגוון רחב של מוצרים, שירותים, מערכות ופרויקטים חיוניים לאנושות ולחברה, והם סוד כוחה האמיתי של תעשיית ההיי־טק הישראלית. כדי שמדינת ישראל תוכל לשמר את מעמדה הבין־לאומי, לפתח את הכלכלה ולהמשיך להגדיל את הייצוא, היא זקוקה למהנדסות ומהנדסים מצוינים שימשיכו לפתח מוצרים משני חיים ומצילי חיים.

חוויית הלימודים באפקה היא חוויה ייחודית, כזו ההופכת את אפקה למוסד אקדמי מזן אחר. ההוראה והלמידה במכללה מבוססות על שיטות חדשניות ועדכניות, מעוררות סקרנות ומספקות הזדמנויות רבות להתנסות מעשית; הקשרים ההדוקים שפיתחה המכללה עם התעשייה מעניקים הן לסטודנטיות ולסטודנטים והן לחברות וחברי הסגל אפשרויות להשתתף בפרויקטים ובמחקרים יישומיים ולהוביל אותם; המגוון הרחב של פעילויות מחוץ לתוכנית הלימודים מאפשר לכל אחת ואחד להתמקד ולהתפתח בכיוונים המעוררים בה או בו את התשוקה להנדסה ומדעים, ולשלבם בתחומים נוספים.

קרא עוד

פרופ' עמי מויאל

Prof. Ami Moyal, President of Tel Aviv’s Afeka College of Engineering. Photo: PR

נשיא המכללה

פרופ' עמי מויאל התמנה לנשיא אפקה – המכללה האקדמית בתל-אביב בשנת 2014. לפני מינויו ייסד פרופ' מויאל את המרכז לעיבוד שפה באפקה ועמד בראש בית הספר להנדסת חשמל. לפרופ' מויאל ניסיון של 15 שנים במגוון תפקידים בתעשיית ההיי-טק, ובהם ראש צוות פיתוח אלגוריתמים, סמנכ"ל פיתוח טכנולוגיה, סמנכ"ל פיתוח עסקי; ומנכ"ל של חברת NSC, חברה בתחום הזיהוי דיבור. בתפקיד נשיא מכללת אפקה, מוביל פרופ' מויאל אסטרטגיה של שינוי תהליך החינוך של מהנדסים והתאמתו לצורכי עולם התעסוקה המשתנה ולדור הסטודנטים החדש; בהובלתו מתמקדת המכללה בהטמעת שיטות פדגוגיות חדשניות בכיתות הלימוד, בעידוד פעילויות שונות ברחבי הקמפוס ומחוצה לו – ולא רק בכיתה, בחידוש המרחבים הפיזיים של הקמפוס ובהידוק קשריה עם התעשייה ומערכת החינוך – כל זאת כדי להקנות לסטודנטים של המכללה כישורים חיוניים הנדרשים ממהנדסים בעולם המודרני ולבנות הוויית לימודים שבו מצוינות שלובה בהנאה. לפרופ' מויאל תואר דוקטור מהמחלקה להנדסת חשמל ומחשבים באוניברסיטת בן גוריון.

מידע נוסף

תכנים נבחרים