דבר הנשיא

אפקה - המכללה האקדמית להנדסה הינה מוסד אקדמי בעל צביון ייחודי ועדכני.

אפקה רואה עצמה כמנוע צמיחה לאומי-כלכלי-חברתי שלו תפקיד בהקניית השכלה וכישורים אישיים לסטודנטים כבסיס להתפתחותם האישית, בהכשרת מהנדסים מצוינים הנדרשים בתעשייה, בקיום מחקר בעל אוריינטציה יישומית תוך שיתוף פעולה עם התעשייה ומעורבות חברתית בעיקר בחשיפת המדע וההנדסה לתלמידים במערכת החינוך. כל זאת מתוך תפיסה רחבה שמערכת החינוך, האקדמיה והתעשייה צריכות לעבוד בשיתוף פעולה לטובת החברה והמשק הישראלי.

אפקה ערה לתהליכים המתרחשים בתחום ההשכלה הגבוהה, התעשייה, החברה ועולם התעסוקה בארץ ובעולם ומקיימת פעילות ותהליכי הכשרת מהנדסים המתאימים לסטודנטים מהדור החדש, הכוללים שימוש בתשתיות וטכנולוגיות עדכניות תוך שילוב של גישות הוראה ולמידה מתקדמות ושימת דגש על הקנייה, מעבר לידע, של כישורים אישיים הנדרשים כיום ממהנדסים. בעידן החדש, המאופיין בשינויים טכנולוגיים מואצים ודינמיות בשוק העבודה, מהנדסים מצוינים נדרשים להיות מקצועיים ובעלי יכולות אישיות גבוהות.

תכניות הלימודים באפקה מוכוונות להקניית ידע, הבנה ויכולת ליישם את הידע הנלמד בפתרון בעיות חדשות, שהיא ליבת עבודתו של מהנדס העוסק בפיתוח מוצרים. לתפיסתי תהליך פיתוח מוצרים חדשים הינו יצירתי ומספק לא פחות מכל תהליך יצירה אחר בעולם המודרני. על מנת להגיע ליצירה משמעותית כזאת, רוכשים הסטודנטים יכולות ומיומנויות מפתח הנדרשות כיום מכל מהנדס המבקש להשתלב ולהצליח בתעשייה ובחיים בכלל וביניהן: לימוד עצמי, יכולת תקשורת אפקטיבית, עבודה בצוות תוך קיום דיאלוג, חשיבה ביקורתית ושליטה בשפה האנגלית. בסיומו של מסלול הלימודים, יוצאים בוגרי המכללה לדרכם כשהם מוכנים בצורה מיטבית להמשך לימודים או השתלבות בתעשייה – והראיה קליטת בוגרי אפקה בתעשייה והאחוזים הניכרים של הבוגרים הממשיכים ללימודי תואר שני.

במקביל להקפדה על תכנית לימודים עדכנית ובעלת רמה אקדמית ומקצועית גבוהה, אפקה שמה דגש רב על חווית הלימוד של הסטודנטים שלה. אני סבור שתקופת הלימודים צריכה להיות חוויה מעצבת ומהנה לדור הצעיר ובמסגרת זאת אנו מקפידים על יחס אישי והוגן לסטודנטים ומקיימים מסגרות שונות לבניית החוויה הייחודית וביניהן: מרכז לעידוד הלמידה המעניק סיוע לסטודנטים בעלי צרכים שונים, מרכז לעידוד ההוראה הפועל לשילוב גישות הוראה מתקדמות, תכנית מצטיינים במסגרתה הסטודנטים נחשפים לפרויקטים בקהילה, בתעשייה ובמחקר, תכנית יזמות המעודדת סטודנטים לפתח את המיזמים שלהם, יחידה למעורבות חברתית המעניקה מלגות בתמורה לפעילות בקרב תלמידי תיכון, סדרת הרצאות "מעבר להנדסה" עם בכירי המשק כמו גם אירועים חברתיים.

דרכה של אפקה, מאפייניה הייחודיים והצלחתה עד עתה מובילים אותה להפוך ממכללה אקדמית מובילה להנדסה למוסד אקדמי בולט במערכת ההשכלה הגבוהה בארץ.

אני מאמין כי לסטודנטים הלומדים באפקה צפויה תקופה של למידה משמעותית ושל צמיחה אישית ומקצועית.

פרופ' עמי מויאל,

נשיא מכללת אפקה