פיתוח בר קיימא

הגשר בין פיתוח כלכלי לסביבה

הדרישה לאנרגיות באופן כללי ולאנרגיות נקיות באופן ספציפי, גבוה בימים אלה יותר מתמיד, דבר היוצר מתח בין הצורך לפתח טכנולוגיות ובין שמירה על הסביבה.
סטודנטים וסטודנטיות לתואר ראשון בהנדסה מכנית מוזמנים בשנותיהם המתקדמות ללימודיםלקורס חווייתי ויוצא דופן המתקיים כסמינר בן חמישה ימים בשיתוף החברה לאנרגיה מתחדשת "אילת איילות" בערבה הדרומית.
במסגרת הקורס מעמיקים הסטודנטים והסטודנטיות  באחד התחומים המתפתחים ביותר כיום: אנרגיה נקייה, תוך התרכזות בתחומי מים ואנרגיה ובמערכת האיזונים של כלכלה-סביבה דרך המקרו והמיקרו.

מה ייתן לכם הקורס?

• חוויית לימודים משמעותית
  • חשיפה מעמיקה לגופי האנרגיה והקיימות המובילים בתעשייה
  • חשיפה אל טכנולוגיות מתקדמות לאנרגיה נקייה
  • התנסות בעבודת צוות והצגת פרויקט משותף
  • למידה קבוצתית ורב-תחומית
  • פיתוח חשיבה ביקורתית
  • הרצאות מפי בכירים באקדמיה ובתעשיית האנרגיה המתחדשת

במסגרת הסמינר מתחלקים הסטודנטים והסטודנטיות לקבוצות אשר עובדות על פרויקט משותף בנושא לבחירתם: חקלאות הידרופונית; אנרגיה סולארית, טלפון סלולארי וחינוך; חקלאות חכמה לחוות קטנות ועוד.

אנרגיה היא תחום שמעבר לטכנולוגיה וככזאת היא נוגעת גם בתעשייה, חברה, כלכלה, פיתוח ויזמות.
התכנים בסמינר גם הם מגוונים ועוסקים בכל התחומים הנ"ל. בין היתר זוכים הסטודנטים לקחת חלק:

• ביקור בקהילה הבדואית (לדיון על קידום פתרונות סולאריים במגזר הבדואי ובמוסדות מנותקי רשת)
  • סיור בשדה סולארי
  • ביקור ברפת יוטבתה (למידה על התאמה לסביבה ותנאי חום, התוכנית לרווחת הפרה, יעילות וחדשנות)
  • משחק בריחה בנושא משבר האקלים ואנרגיות מתחדשות.

את הסמינר מוביל מטעם אפקה ד"ר משה תשובה מבית הספר להנדסה מכנית והוא מתקיים בשיתוף אוניברסיטת תל אביב. השתתפות בסמינר מזכה את הסטודנטים ב-3 נ"ז.

אפקה מאמינה בלמידה הכוללת עשייה וחוויה ולא רק באמצעות המודל המסורתי של ישיבה בכיתה וסיכום מהלוח. כמו קורסים רבים באפקה, גם הקורס "פיתוח בר קיימא" פורץ את גבולות הכיתה ומגיע למקומות חדשניים ומפתיעים בהם ניתן ללמוד הנדסה- חוות סולאריות, רפתות ומאהלים בדואים.
הפדגוגיה החדשנית וכן רכישה של מיומנויות וכישורים אישיים הנחוצים לעבודת המהנדס, תורמים לסטודנטים ולסטודנטיות באפקה הבנה מעמיקה, מפתחים את היצירתיות המקצועית ומהווים יתרון בהשתלבות במגוון תפקידים בתעשייה.