הישגים יוצאי דופן לחברי FIRST בתחרות FRC ביוסטון טקסס שנערכה באפריל 2024

מועדון אפקה FIRST הוא מועדון סטודנטים המבוסס בעיקרו על בוגרי התכנית ומתמקצע בליגת הFIRST Robotics Competition (FRC) המותאם לגילאי התיכון, ומונה כ3,300 נבחרות מכל העולם, ומתמקד בהכשרת סטודנטים ובוגרים להתנדב כמנטורים בנבחרות השונות ברחבי הארץ.

מרגע תחילת עונת הFRC, לכל נבחרת יש בסך הכל 8 שבועות לבנות רובוט העונה על האתגר השנתי, ובעזרת המנטורים הם מתחרים על מגוון פרסים, ותארי אליפות, בתחרויות אזוריות ואליפות הארץ. 12 הנבחרות הטובות ביותר (על בסיס מספר קטגוריות שונות) מעפילות לאליפות העולם וזוכות לייצג את ישראל במשלחת ליוסטון טקסס, שם הן מתחרות נגד 650 הנבחרות המובילות ממעל 100 מדינות.

לתחרות העולמית העפילו השנה מספר נבחרות מישראל בליווי המנטורים של אפקה:

* נבחרת SteamPunk #1577 מרעננה אשר מתוך כ-3,300 נבחרות מכל העולם, העפילה לאליפות העולם שם סיימה ברבע הגמר

עוד לפני התחרות העולמית הגיעה הנבחרת מרעננה בליווי המנטורים מאפקה למקום השני בגמר אליפות ישראל וכן זכתה בפרס היצירתיות והמקצועיות.

את הנבחרת מרעננה ליוו המנטורים מאפקה: דניאל שני ויונתן ארביב, סטודנטים שנה ב' להנדסה מכנית וחברים במועדון FIRST אפקה.

* נבחרת OnyxTronix #223 מתיכון שוהם אשר העפילה לאליפות העולם וסיימה במקום השלישי בשלב הבתים.

הנבחרת זכתה במקום הראשון בתחרות אזורית אחת וכן בפרס המצוינות בהנדסה.
בתחרות אזורית נוספת סיימה הנבחרת משוהם במקום השני וזכתה בפרס האוטונומי.
בתחרות הארצית סיימה במקום הרביעי– בזכות כך דורגה במקום השני בארץ והעפילה לאליפות העולם.

את הנבחרת משוהם ליוו המנטורים מאפקה: יובל ערן בוגר הנדסה רפואית, המנטור הראשי ומנהל מועדון FIRST אפקה; שגיא פרויליך, בוגר הנדסה מכנית ; אדר גת, צור שור ועידו טופז סטודנטים להנדסה מכנית.

* נבחרת MetalBoost #5928 מפתח תקווה אשר זכו במקום הראשון בתחרות מחוזית.

את הנבחרת מפתח תקווה ליווה המנטור הראשי מאפקה שגיא בכר, בוגר הנדסה מכנית.

* נבחרת Sycamore #5614 מחולון  אשר הייתה אחת מפיינליסטיות פרס האימפקט העולמי על קידום המדע והטכנולוגיה בקהילה וזכתה בפרס ההשראה ההנדסית.

בנוסף הנבחרת סיימה את התחרות הארצית בדירוג השביעי והעפילו לתחרות העולמית.

את הנבחרת מחולון ליווה המנטור דניאל חלבניקוב, בוגר הנדסה מכנית

נבחרת המנטורים של FIRST, אשר פועלת בליווי ובתמיכה של אופק- מרכזים לפיתוח מיומנויות, הוקמה באפקה בשנת 2018 וזהו הסניף הראשון והיחיד של סטודנטים ובוגרים, אשר משמשים כמנטורים לתלמידי ותלמידות תיכון החברים בארגון.

אפקה רואה ערך עליון בחינוך למקצועות ה־STEM על פני כל הרצף החינוכי.
בליווי והדרכה של סטודנטים ובוגרים מאפקה, התלמידים מגלים את עולם ההנדסה ועושים בו את צעדיהם הראשונים.
הכשרת מהנדסים באמצעות ניסיון מעשי גם היא ערך עליון באפקה, והשתתפות בתחרויות המקומיות והבין־לאומיות עם נבחרות התלמידים מהווה ניסיון הנדסי חשוב.
אנו גאים בסטודנטים ובבוגרים של אפקה ששותפים לחזון שלנו ותורמים מזמנם וידיעותיהם על מנת לחזק את דור העתיד של ההנדסה בישראל.